Àngels Chacón: «Cal un despertar de la vocació pel sector industrial»

La Consellera d'Empresa i Coneixement ha estat en una trobada a la UIER amb empresaris de la comarca

per Xevi Pujol

Economia

La Consellera Àngels Chacón signant el llibre d'honor de la UIER
La Consellera Àngels Chacón signant el llibre d'honor de la UIER | Xevi Pujol

La Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, s’ha reunit amb empresaris del Ripollès a la seu de la Unió Intersectorial Empresarial (UIER). En un esmorzar de treball, se li han traslladat algunes de les problemàtiques i dels reptes del sector a la comarca. El que més preocupa és la retenció i captació de talent per cobrir determinades places a la indústria. Es manifesta una manca d’adequació entre l’oferta i la demanda dels perfils professionals.

«Costa trobar segons quins perfils perquè no hi ha vocació dels joves per treballar a la indústria. Alhora, al Ripollès hi ha la paradoxa que hi tenim un dels centres de Formació Professional més reconeguts i reputats on a vegades no hi acaba d'haver prou matriculacions. Per tant, ens cal un despertar de les vocacions per voler treballar al sector industrial, a nivell general i aquí encara més», ha exposat la Consellera.

La Consellera amb representants de diferents empreses del Ripollès | Xevi Pujol

En el capítol de captació d’inversions, Chacón ha anunciat que un equip d’Invest in Catalonia visitarà el Ripollès per copsar els actius que té de cara a possibles inversors, a banda de les diferents zones de polígons industrials. S’ha remarcat també que cal treballar amb el Departament de Territori per millorar en els termes de llicències relacionades amb el medi ambient.

El president de la UIER, Eudald Castells, ha definit la trobada com a «molt profitosa» i ha valorat l'assistència d'un bon nombre de representants d'empreses del Ripollès.

El Departament d’Empresa se centra en l’arribada de la indústria 4.0, que preveu un gran canvi en empreses, indústries i comerç.

Esmorzar de treball amb els empresaris | Xevi Pujol