Gairebé 20.000 electors cridats a votar a les municipals al Ripollès

Els 25 col·legis de la comarca permetran el vot de les 9 del matí a les 8 del vespre

Política

Hi haurà 25 col·legis electorals arreu del Ripollès on emetre el vot per a les municipals
Hi haurà 25 col·legis electorals arreu del Ripollès on emetre el vot per a les municipals | Muti Saló

Diumenge 26 de maig se celebraran al Ripollès les eleccions municipals que donaran inici a l’11è mandat municipal des de la restauració democràtica. En el cas de la comarca, estan cridats a les urnes un total de 19.710 electors, corresponents a la suma dels censos electorals als dinou municipis que conformen el Ripollès.

La jornada electoral començarà a les 8 del matí amb la convocatòria i constitució de tots i cadascun dels 25 col·legis electorals. Obriran les portes, puntualment, un hora més tard, a les nou, que és quan els ciutadans podran començar a emetre el seu vot. Tindran temps de fer-ho fins les 8 del vespre. Serà a partir d’aquest punt quan s’iniciarà el recompte oficial de vots. Els gairebé de 20.000 electors del Ripollès podran votar un total de 51 candidatures, que són les que es presenten a tota la comarca, en representació dels diferents partits polítics i formacions independents que hi concorren.

El partit amb més candidatures és Esquerra Republicana, seguida per Junts per Catalunya, el PSC, la CUP, Moviment d'Esquerres, així com Front Nacional de Catalunya, Som Catalans i Gent per Planoles.

En poques hores, els ripollesos decidiran els qui volen que siguin els seus representants polítics pels pròxims quatre anys en els diferents governs locals, als 19 municipis del Ripollès. No tan sols està en joc la configuració dels diferents ajuntaments, sinó la d'altres estaments superiors que depenen d’aquests resultats per a la seva posterior confecció, com és el cas del Consell Comarcal del Ripollès o la Diputació de Girona.