Les corbes de Vallter, marcades amb les principals voltes ciclistes

Cada gir té escrit el nom d'una prova, i l'ascensió també inclou un nou repte per als ciclioturistes

per Xevi Pujol

Arreu

La pujada a Vallter es vesteix de gala per als ciclistes
La pujada a Vallter es vesteix de gala per als ciclistes | FGC

El britànic Adam Yates va ser l'últim vencedor a Vallter 2000, en el marc de la 99a Volta a Catalunya. El port de muntanya de Setcases té renom internacional, ja que ha estat final d'etapa també de la Vuelta a España. Aquest any, en homenatge a les principals proves ciclistes a nivell mundial, cada una de les 11 corbes de paella de la pujada s'ha pintat de color vermell i s'hi han posat els noms dels esdeveniments i el seu quilometratge. Les excepcions són les corbes del Giro d'Itàlia, que és rosa, i la del Tour de França, pintada en groc. El darrer gir, que arriba als 2.155 metres de l'estació, té el nom de la Volta a Catalunya.

Una Volta que l'any que ve celebrarà la seva edició número 100, en la qual Vallter vol tornar a ser protagonista. És un port de primera categoria, de 12 quilòmetres que parteix dels 1.200m i acaba a més de 2.000.

La gamificació també arriba a Vallter per als ciclistes, i és que com a novetat, la popular xarxa social Strava ha marcat els punts de sortida i arribada del port de muntanya. Així, els aficionats a aquest esport poden saber quant temps han tardat a fer l'ascensió, i poden competir de forma lúdica entre ells. Per afegir-hi emoció i fer que se sentin com en una prova ciclista, Vallter instal·larà una pantalla on s'hi podran veure els temps. Els participants també podran recollir el Diari de Vallter, creat per l'ocasió.

L'última arribada de la Volta Catalunya a Vallter 2000 | Xevi Pujol