Moisès Tarrés guanya la lliga catalana de concursos de gossos d'atura

Ribes de Freser va acollir l'última prova de la competició, amb triomf per al mallorquí Miquel Sastre

per Guillem Sánchez

Societat

Victòria en el primer any que el pastor de Viladrau participava a la lliga catalana
Victòria en el primer any que el pastor de Viladrau participava a la lliga catalana | El Ripollès

Moisès Tarrés amb el seu gos Mac va confirmar la primera posició a la lliga catalana amb què arribava al Concurs d'Habilitat amb Gossos d'Atura de la Vall de Ribes, en la seva 57a edició. El pastor de Viladrau, en el seu primer any de participació a la lliga, n'ha resultat el guanyador. Va quedar per davant dels rivals amb qui es jugava el primer lloc al concurs ribetà, celebrat aquest diumenge al camp municipal. «El més important és que ens hem adaptat molt bé a tots els tipus d'exercicis, els pastors m'han acollit molt bé; no sabíem com sortiria i ha sortit fantàstic», expressava el guanyador.

Ell i el pastor de Santpedor Hilari Novillo seran els representants de Catalunya al concurs d'Oñate, el tercer cap de setmana de setembre, juntament amb els campions del País Basc, Navarra, França, les Balears i el País Valencià. Novillo, però, no va accedir a la segona fase del concurs de la Vall de Ribes. De fet, el millor pastor de la jornada va ser el mallorquí Miquel Sastre, sumant més punts que ningú entre les dues proves, per davant de Juli Bayot i Marlènne Lefevre. Amb la Nit, també van tancar les ovelles al corral i les van fer sortir.

La bona actuació de Miquel Sastre entre les dues proves li va valer la victòria a Ribes de Freser

Com a curiositat, els cincs pastors classificats per la segona part van tancar i van fer sortir el ramat del corral, en una actuació d'un gran nivell. En total, hi va haver 15 participants a la cita ribetana, en l'última prova de la lliga d'enguany. Durant la primera part, els gossos i els pastors van haver d'afrontar alguna prova nova, com una portella abans del cercle o acompanyar el ramat per dins l'embut fins a introduir-lo al corral.