La comarca del Ripollès protagonista de la Volta Ciclista a Catalunya 2014

La comarca del Ripollès protagonista de la Volta Ciclista a Catalunya 2014

Esports

La comarca del Ripollès tindrà un gran protagonisme a la Volta Ciclista Ciclista a Catalunya que es celebrarà a partir del proper 24 de març. D'una banda hi haurà tres etapes que passaran per la nostra comarca i a més, una d'elles, serà pràcticament de forma íntegra al Ripollès. Serà l'etapa Reina i tindrà un recorregut si no inèdit, que fa segur molts anys que no acull el pas d'una prova ciclista d'aquesta magnitud.
És tracta de la 4ª etapa, que es correrà el 27 de març, entre Alp i Vallter 2000 i que passarà, entre altres municipis per Beget i Rocabruna. L'etapa sortirà d'Alp i arribarà al Ripollès per la collada de Toses (port de primera categoria), seguint per Planoles, Ribes de Freser, la colònia Herand, la colònia Pernau, Campdevànol, Ripoll, Vallfogona de Ripollès i l'alt de Cannes (de 2ª categoria).
Tot seguit el recorregut farà una incursió a la comarca de la Garrotxa passant per Olot, La Canya, Sant Joan les Fonts, Castellfollit de la Roic i Oix, on és pujarà l'alt d'Oix (de 1ª categoria) per tornar al Ripollès passant per Beget i Rocabruna. Allà és superarà l'alt de Rocabruna (de 1ª categoria) i l'etapa continuarà cap a Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases i la pujada a Vallter 2000 (port de categoria especial) on estarà ubicada l'arribada.
A més d'aquesta etapa la Volta Ciclista a Catalunya 2014 passarà per la comarca del Ripollès el dia abans, en l'etapa entre Banyoles i La Molina, arribant al Ripollès per l'alt de Coubet i l'alt de Santigosa i seguint per Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn on continuaran cap a Montgrony i Castellar de N'Hug.
I el dia 28 de marça l'etapa amb final a Valls sortirà de Camprodon, passant després per Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Les Llosses i Santa Maria de Matamala, en direcció a Borredà i Vilada.