Un Univers d’oportunitats

Editorial

Una vegada més hem de mostrar admiració i suport cap a l’organització del saló de l’ensenyament de Ripoll, l’Univers Jove. Una iniciativa orientada a informar als joves que estan en període d’estudis i formació i, també, per a altres que fora de l’àmbit formatiu, busquen alternatives de futur per integrar-se al món laboral.

S’han acomplert 5 anys de l’organització i aquest aspecte consolida Ripoll i el Ripollès com a punt de referència en el sector de l’ensenyament. Més presència de visitants i participants, més estands i una línia d’obertura per acollir propostes de més enllà dels Pirineus, com ha estat en aquesta ocasió la Universitat d’Andorra i la Casa de Perpinyà.

També és positiu que l’ensenyament no sigui exclusivitat de ningú i és de valorar molt positivament que centres formatius de les comarques veïnes de la Garrotxa, Osona i Cerdanya hi hagin participat, activament.

El fet, també, que hagi vingut gent de fora ha estat aprofitat per mostrar l’escenari on els joves poden completar la seva trajectòria professional. La qualitat de vida, com és explicat en diferents ocasions, també és un dels valors afegits perquè els joves puguin orientar la seva estada de vida professional a la comarca. La interelació d’iniciatives culturals amb altres comarques també afavoreix a teixir xarxes de connexió en un territori que presenta moltes possibilitats.

Una de les dades satisfactòries ha estat la presència de famílies que han acompanyat als joves interessats en accedir a diferents línies de formació. Això permet conèixer les opcions a les quals poden accedir els joves, amb un assessorament de l’anàlisi de costos i possibles beques en els seus estudis.

L’organització de l’Univers Jove creu que a partir de la coordinació amb altres entitats com la UIER i l’Agència Ripollès Desenvolupament poden estructurar una acció conjunta a través de la qual més joves es puguin quedar a la comarca i engrescar-ne a d’altres de fora que descobreixin les possibilitats de formació i treball aquí. En aquest punt també és molt satisfactòria que l’organització estigui coordinada per l’Àrea Comarcal de Joventut, on de manera permanent es pren el pols de les necessitats dels joves i els permet orientar les ofertes i especialitats educatives adequades.