Benvinguts al Ripollès

Editorial

Quan arriba Setmana Santa, la comarca del Ripollès és protagonista a Catalunya. Es converteix en objecte de desig, en aquest cas, de destí, de milers de persones. I no ho diem per dir-ho. A partir d’avui i fins el dimarts vinent, el Ripollès serà amfitriona de molts actes i activitats i, en conseqüència, acollidora de molts visitants. Si fem una repassada de les activitats destacades en els diferents àmbits socials, només cal mirar l’esport. Els Tres Dies de Trial Santigosa, on algunes de les principals estrelles de del motociclisme internacional, en aquesta modalitat, seran a Sant Joan de les Abadesses. Això vol dir que tant els pilots com els seus acompanyants ja són una bona colla de gent que donen vida a la comarca, sense comptar el gruix de seguidors d’aquest esport que vindran a viure i veure la competició.  


Les característiques geogràfiques de la comarca ja aporten en aquesta època un atractiu natural privilegiat i divers, amb possibilitat de fer activitats de neu, senderisme, ciclisme i visites a indrets i pobles, situats en llocs de gran bellesa, com el Parc Natural de les Capçaleres dels rius Ter i Freser o d’altres racons de casa nostra.


Un tercer element a tenir en compte és la gastronomia, basada en uns productes  de proximitat i de qualitat. Els mateixos productors ripollesos associats s’autocontrolen per garantir els valors i l’origen, a través de la marca de qualitat ‘R’ de Producte del Ripollès. Molts dels visitants que vagin a comerços, restaurants i mercats poden trobar una oferta que serà protagonista a la mostra Gastropirineus, que enguany arriba a Núria amb  participació de grans cuiners del país, entre els quals hi ha representació de la comarca.  


Parlant de la Setmana Santa, no podem oblidar les tradicions. En destaquen, al Ripollès, les processons. Pobles sencers s’aboquen en l’organització. Una, és la que es fa a Campdevànol, amb personatges vivents com a protagonistes, essent de les poques que hi ha a Catalunya amb aquestes característiques. I a Camprodon, la dels Sants Misteris, amb una notable participació de vilatants i amb un considerable atractiu per a molts visitants. Tampoc podem oblidar que a Ripoll, durant aquests dies, hi ha l’exposició dels passos de Setmana Santa, de gran interès escultòric, en el marc de l’art sacre.


Aquest any, però, el colofó serà l’endemà del dilluns de Pasqua, amb la diada de Sant Jordi, una de les festes nacionals de Catalunya.
Gaudiu, doncs, d’aquests dies en tots els seus aspectes.


Bona Setmana Santa!