Elegits alcaldes i regidors, ara per feina

Editorial

Els ripollesos, com tots els ciutadans de l’estat, han elegit els alcaldes i regidors pels quatre anys vinents. Una elecció que ha estat marcada per l’alta participació en les urnes. Això vol dir que la responsabilitat dels elegits és important perquè han obtingut suports després d’una participació molt notable. El pròxim 15 de juny es constituiran els nous consistoris que hauran de posar en marxa les actuacions en les quals es van comprometre durant la campanya. Accions que de ben segur poden haver decantat vots cap a una opció o l’altra política. En alguns casos, els projectes a falta de majories de govern, s’hauran de pactar entre més d’una força política municipal. I és aquí on també entra un dels valors de gestionar els pobles: arribar a punts de consens i de negociació que lluny de pretendre medalles personals, es vetlli per valors del conjunt del municipi. Els qui tindran la responsabilitat de govern així ho hauran d’entendre i també els grups que seran a l’oposició, perquè en una democràcia la discrepància i el contrast de posicionaments també ha d’afavorir al bé del poble.

 

El concepte d’estar a l’oposició d’un ajuntament també comporta una gran responsabilitat com és la d’actuar com a element de control de la gestió de govern, però de manera coherent, evitant l’actitud de dir no sistemàticament perquè no són els que governen.

 

Les seves aportacions, amb el que es diu com oposició constructiva, pot ajudar, sens dubte, a millorar projectes i propostes. També, per l’altra banda és bo que els equips que manaran ho tinguin en compte, tot i que a vegades per conceptes molt distants faran que sigui molt difícil arribar a segons quins acords.

 

Els ciutadans s’han manifestat i s’ha pogut veure que no sempre voten el mateix, sinó que segons qui es presenta i què presenta fan que vots canviïn de sigles. Aquest és un símptoma de maduresa democràtica dels veïns dels 19 municipis del Ripollès. Aquests mateixos ciutadans també han valorat opcions diferents de les eleccions locals de les europees, les xifres ho demostren i vol dir que no sempre unes sigles són bones per a tota arreu.

 

Ara un cop constituïts els ajuntaments tocarà formar el nou Consell Comarcal, un organisme de serveis molt important pels petits municipis del Ripollès. Cal doncs deixar enrere la campanya electoral i que es vagi per feina amb la finalitat d’enfortir els nostres municipis i que els ciutadans puguin veure l’eficiència, disponibilitat i entrega de les persones que van rebre els seus vots, estiguin al govern o a l’oposició. L’important és treballar pels pobles.