Més que concerts

Editorial

A partir d’aquests dies comença la temporada més intensa de concerts arreu de Catalunya i el Ripollès no és una excepció. La nostra comarca és un model de diversitat i de qualitat en els que es van organitzant. Començant per Clownia, que ha posat Sant Joan de les Abadesses i la comarca com una referència per a tot del país, un festival inclusiu per a famílies i molts joves que des de fa mesos ja havien adquirit les entrades. A Clownia hi hem d’afegir el Festival Internacional de Música de Ripoll, el festival de Música Antiga dels Pirineus, l’Albéniz de Camprodon i els concerts de la mateixa vall. El Romànic de Toses i així tants altres que podríem descobrir sense oblidar, per exemple, el Campelles Emociona de teatre.


Algú diu que hi ha un excés de concerts, però el cert és que hi ha bona acollida i que l’assistència a tot arreu és considerable. Per aquest fet, ja val la pena que s’organitzin.
A part de la qualitat musical, aquests concerts serveixen també per a altres aspectes fonamentals. En primer lloc, per a la descoberta de la comarca, no solament dels visitants o turistes, sinó també per a tots els veïns del Ripollès, que poden aprofitar indrets i racons magnífics que, potser sense la motivació d’aquests actes, no en gaudirien tal com es mereixen. Una estada al monestir de Ripoll i el seu claustre, els racons de Sant Joan, o Camprodon, els paratges de molts pobles que, a més de veure’ls de passada, es viuen amb intensitat i amb una altra mirada. Aquests esdeveniments també es converteixen en bona mesura en dinamitzadors de l’activitat econòmica de comerços i establiments dels nostres municipis.


Amb les característiques d’alguns festivals anomenats inclusius, també permeten coincidir en època de vacances, les famílies i colles d’amics gaudeixin plegats en un ambient distès i de convivència.


Un altre factor també és acostar-nos a la cultura, que durant l’any, moltes vegades no hi dediquem el temps que es mereix. Per mala sort, no tothom pot gaudir durant l’any de concerts i esdeveniments d’interès. Contràriament, durant l’estiu tenim moltes oportunitats de gaudir d’unes propostes enriquidores en molts aspectes.


Així doncs, benvingut l’estiu i benvinguts els concerts i festivals i que no falti l’interès per assistir-hi. Amb aquestes premisses, el Ripollès segur que continuarà assolint una resposta molt positiva.


Que no pari la música!