Solidaritat ripollesa

Editorial

Finalment aquesta setmana arribaran els primers nens sahrauís que acullen famílies ripolleses. Una acció de solidaritat ben lloable que permet que nens procedents del desert gaudeixin, com diuen les entitats organitzadores, de ‘Vacances en Pau’. 

 

Una acció que diu molt d’aquestes famílies, que aporten de manera efectiva una mica de benestar a aquests infants, que viuen durant l’any en circumstàncies complicades Aquests nens estaran una temporada a la nostra comarca on podran gaudir d’una situació plàcida, de convivència amb altres nens com ells, amb qui compartiran jocs, activitats i llar. És evident que sovint molta gent dóna suport a aquestes acollides, però també és veritat que caldria que fossin més els qui obren la porta de casa per poder rebre als nens.

 

Una altra entitat que ha fet un pas endavant ha estat Càritas Ripoll que, per primera vegada ha publicat una memòria de la seva activitat. Una acció, la seva, que va beneficiar el 2018 a més de 400 persones en situació de vulnerabilitat a casa nostra. Els seus responsables, tot i estar satisfets diuen que caldria més gent implicada no només amb aportacions, sinó també destinant part del seu temps a aquest projecte social.

 

D’altra banda en l’acció solidària al Ripollès cal destacar diferents actuacions que també van dirigides a afavorir a col·lectius més desafavorits. Ara, la Fundació MAP, juntament amb altres nou entitats de les comarques de Girona, han impulsat a una nova associació Iura, per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

 

Un  altre motiu de satisfacció per a la gent de la comarca del Ripollès que, sigui des l’acció ciutadana del voluntariat, o des de les entitats constituïdes, mostren que s’està fent molt bona feina. Enhorabona i endavant!!