Campió del món

Editorial

Ripoll compta amb un gran ambaixador en l’àmbit mundial: en Xavi Rabaseda, un dels components de la selecció Espanyola de Bàsquet, que s’ha proclamat campiona del món. La presència d’aquest jugador, i iniciat en aquest esport a Ripoll per influència del seu pare, no ha estat per un lideratge de rècord per encert de llançaments o per altres aspectes que el distingissin per damunt dels altres convocats. La lluita, la constància en les convocatòries, la voluntat i el lideratge amb personalitat davant la resta de jugadors l’ha convertit en una peça no tan visible a la resta però molt important en la relació interna de l’equip tal com és conegut en cercles propers a l’actual seleccionador, Sergio Scariolo. També, mostra d’això, és l’elecció dels seus companys que han escollit a ell com a capità a l’equip on milita actualment l’Herbalife Gran Canaria.


Formar una selecció suposa trobar els millors en cada una de les posicions de l’equip però, també, de la banqueta per consolidar un esperit de companyonia i unió. En aquest apartat és on destaca en Xavi Rabaseda, que com a persona i company de grup l’han portat a ser campió del món. Els mèrits esportius, més que acreditats, també han estat una vàlua perquè ell fos allà, a la Xina, pogués aixecar la copa del món i penjar-se la medalla d’or al coll.


Gràcies a ell el nom de Ripoll s’ha escoltat sovint en tots els mitjans d’informació internacionals. La seva presència en aquesta efemèride recorda que també que des de qualsevol lloc de comarques, en aquest cas el Ripollès, pot sortir una persona que porti el nom i la procedència del poble d’on ve arreu del món.


Gràcies Xavi, per haver arribat al cim més alt del bàsquet i rere el teu cognom, mostrar els orígens d’on en vas aprendre el teu ofici. Gràcies Xavi perquè a més d’haver valorat les teves condicions com a esportista, entre els 12 seleccionats, s’ha destacat el teu paper per trajectòria i per la teva manera de ser, de lideratge en el vestidor i com a model d’esportista convençut.


El nom de Xavi Rabaseda constarà a partir d’ara en els annals ripollesos, per haver aportat un campió del món en el bàsquet. En el bressol de Catalunya també hi neixen campions del món però el més important no només considerat pels punts i rebots assolits sinó com imatge i model d’esportista, tant en les formes com en el fons.


Aquest diumenge, l’ajuntament de Ripoll rebrà el campió del món per felicitar-ho per aquesta gesta. Ara caldrà veure si aquest record i aquesta fita assolida no es queda només en el record col·lectiu d’uns dies de glòria per a l’esportista de casa nostra i també, des de casa seva, Ripoll i la comarca manté viva la flama del que ha aconseguit amb un record perpetu a la població. Potser una bona manera seria recordant a tots i cadascun dels nens i nenes que passin pel parquet de la pista de bàsquet de Ripoll que just a l’entrada vegin amb lletres que en un pavelló de la vila s’hi va forjar un campió del món.