Llençar els diners

Editorial

El municipi d'Ogassa és víctima d'una evident disbauxa administrativa i d'incoherència pressupostària que les obligarà a renunciar a finalitzar el projecte del Museu del Miner.
El municipi ha demanat una subvenció de 140.000 euros al PUOSC per completar el projecte museístic que l'administració catalana ha desestimat perquè l'endeutament de l'ens municipal supera el 110%. A més, s'ha argumentat que ara no és moment de destinar diners a projectes d'aquestes característiques.
Tot i que aquesta argumentació podria semblar fins i tot correcte, hi ha un altre argument de pes que, al nostre entendre, mereixieria un replantejament i, pot ser, fer l'excepció a la norma si tenim en compte que fins ara s'han anat finançant fases d'aquest projecte i que l'edifici és a punt, només de completar l'espai d'exposició.
Si l'Ajuntament d'Ogassa ha de tenir aquest edifici tancat, que no pot destinar a altres usos perquè la seva estructura està adaptada per ser un museu, amb el temps es deteriorarà i tota la inversió que s'hi ha fet fins ara no haurà servit per a res. Serà com haver llençat els diners.