Que la Setmana Santa sigui de glòria pel Ripollès

Editorial

Iniciem la Setmana Santa d’enguany plena de bones expectatives i bons auguris pel que fa a l’ocupació i a les activitats que ofereix la comarca. Tots els pobles ripollesos organitzen activitats que de ben segur que per la seva tradició, la qualitat alimentària o les fires de l’època, poden ser els grans atractius per a molts visitants que arribaran per passar uns bons dies de lleure. Encara alguns esquiadors podran gaudir de la neu a Vallter 2000, tot i que Vall de Núria ha donat per tancada la temporada. A banda d’aquest fet, destaquem esdeveniments que per ells mateixos s’han convertit en referents arreu de Catalunya, com són les processons de Camprodon i de Campdevànol, que atrauen a un gran nombre de visitants. Dins l’esport, els 3 Dies Trial Santigosa és una cita de gran transcendència dins l’àmbit del motor, on es concentren líders d’aquest esport i que participen en la prova ripollesa provinents de diferents països d’Europa.

Tot plegat garanteix un alt nivell d’ocupació. El nostre Pirineu sobrepassa l’atractiu de les zones costaneres. Amb aquestes premisses, el turisme es converteix en un dels motors principals de l’economia ripollesa basada en l’oci, la tradició i els productes alimentaris de qualitat. Una vegada més, cal demanar a tots els organismes organitzadors d’esdeveniments i activitats que continuïn mantenint un nivell de qualitat, per tal que la nostra comarca abanderi un època de l’any ben atractiva, perquè tothom vingui. Tot indica, també, que els pròxims mesos seran positius en l’àmbit turístic a la comarca. Cal no defallir i promoure tot allò que suposi dinamitzar l’economia des d’aquest sector.

Un altre element de valoració positiva és el compromís de pobles sencers que s’aboquen en els seus fets identitaris. Que processons de casa nostra apleguin més de 600 persones entre participació i organització diu molt del compromís ciutadà, que ens enorgulleix a tots els veïns de la comarca. El Ripollès, emmarcat en el destí del Pirineu, és líder en tots els aspectes que hem comentat. No ho deixem perdre, acollim als visitants de la millor manera possible i creiem amb allò que fem. Fins ara hem tingut una gran resposta que esperem que, enguany, es torni a repetir.

Bona Setmana Santa a tothom.