Respectem el Torrent de la Cabana

Editorial

La història del Torrent de la Cabana és llarga i gairebé donaria per escriure un llibre a fascicles col·leccionables i a tot color. Aquest indret conegut per la gent del territori i utilitzat des de fa molts i molts anys pels veïns es va convertir de sobte en un pol turístic pel municipi de Campdevànol, però amb un problema afegit: que això succeïa de la nit al dia. La gent arribava en tren i era normal veure’ls  caminant per la carretera de Gombrèn des de l’estació per enfilar després cap les diferents basses. I mica a mica, com passa sempre quan una cosa es massifica, hi anaven més de 2.500 persones al dia. Així l’entorn s’anava deteriorant. Ja fa temps que des de l’ajuntament s’intenta posar fre a aquesta problemàtica, a tornar a les coses a una normalitat i que aquest entorn es respecti per a l’avui, però també per al demà. 

Per l’alcalde de Campdevànol aquest ha estat un tema prioritari, i any darrera any en parlem de les mesures que s’han d’aplicar per intentar que la temporada de bonança sigui sostenible, que és quan el Torrent de la Cabana bull, i no per l’escalfor de les seves aigües, sinó per la quantitat de gent que hi vol accedir. La veritat és que les que s’han posat en marxa fins avui no han tingut l’efecte esperat i fins l’any passat el problema persistia.

Aquest dimecres es presentava la nova proposta, acord entre els ajuntaments de Les Lloses, Campdevànol i els propietaris i una acció valenta que pot aixecar polseguera com és només l’accés a 500 persones per dia.

Segur que molts aplaudiran la decisió perquè governar és pendre decisions i ara tocava pendre una decisió que preservés realment aquest fàntastic entorn pel futur sense deixar d’utilitzar-lo en el present. Segur que altres ho trobaran malament, però el que no es pot negar és que per fi s’actua i de veritat en aquest entorn.

Una vegada passat l’estiu serà el moment de treure les conclusions d’aquesta mesura, però funcioni o no, el que no es podrà dir és que aquesta vegada no s’ha agafat el toro per les banyes i s’ha actuat amb la decisió i fermesa que aquest entorn és mereix.