Clownia posa el Ripollès a l’aparador

Editorial

Arribem el cap de setmana Clownia. Aquesta afirmació no deixaria de ser un simple titular periodístic, si no fos per la repercussió social i de projecció que suposa per a tota la comarca del Ripollès. A l’edició d’aquest any hi ha diferents fets destacables, com és, per una banda, el retorn a la programació del festival, el concert del grup promotor, Txarango. Era un retorn esperat per a molta gent i més encara després de l’èxit que d’ençà de la presentació del nou disc “El cor de la terra” està assolint la formació santjoanina.

En molt poc temps s’han venut 5000 entrades. Una xifra que traduïda podríem dir que vol dir que gairebé Sant Joan de les Abadesses doblarà la població. Aquest fet suposa que un festival pensat per a públics diversos portarà a la comarca a molta gent, que en bona part descobrirà el Ripollès en diferents punts. Aquest any, la generositat dels amfitrions porta una part del festival a la població de Camprodon que compartirà el protagonisme de la Festa Major de Sant Patllari amb Clownia. És una bona aposta perquè aquesta circumstància permet mantenir el festival a la comarca. És un bon gest de Txarango, si tenim en compte que el festival té moltes xicotes que el voldrien a casa seva, a municipis distants de casa nostra.

Clownia aporta un distintiu pel Ripollès i un valor afegit que no s’hi ha de renunciar i això implica tenir un esperit de col·laboració i de servei dels ripollesos per tots aquells que descobriran Sant Joan, Camprodon, Ripoll i tantes altres destinacions de la comarca perquè els allotjaments per a tantes persones suposa un benefici econòmic per a molts municipis. El nom de la comarca i els seus municipis durant uns dies seran protagonistes a un gran nombre de mitjans de comunicació, aspecte que ha de ser positiu per impulsar la descoberta a casa nostra.

Un altre punt d’elogi és l’acció solidària dels organitzadors cap a col·lectius amb diverses necessitats i de diversa índole. Compartir l’èxit per aquestes finalitats també ens fa a tots orgullosos de poder acollir la Ciutat dels somnis durant uns dies.

Quan ha arribat l’estiu, arriba Clownia al Ripollès. Per demanar que no quedi. Caldria que el temps fos bondadós i allunyés les tempestes emprenyadores d’aquests dies i que el sol hi sigui present durant el cap de setmana. D’aquesta manera tot anirà millor i fins i tot Sant Joan