Finalment... Cal Ribalaigua

Editorial

Campdevànol podrà construir la nova escola Pirineu als terrenys de Cal Ribalaigua. Una ubicació, com se sap molt qüestionada, en els últims mesos, pels residus detectats al subsòl i que es considerava que podrien comportar efectes contaminants si s’ocupava sense procedir a la descontaminació. Per una banda aquest fet suposa una bona notícia perquè allibera d’incertesa a una bona part de la societat campdevanolenca, Ajuntament, AMPA i Generalitat. Incertesa. Aquesta, segurament, és la paraula que definiria aquest període d’any i mig en què les tasques de construcció han estat paralitzades. Durant aquest temps segurament alguns poden pensar que s’ha marejat la perdiu.

Que si a Cal Ribalaigua, que si es buscaven altres terrenys, que si no se sap qui haurà de pagar la descontaminació... Incògnites i més incògnites que es resolien en un cert moment, i que es tornaven a cabussar en el desconcert, davant l’expectació de molts. Res era clar i tot semblava confús. Ara, una de freda i l’altra de calenta. Sabem que es descontaminaran els terrenys, un termini aproximat per fer-ho, però encara no s’ha desvetllat quan hi haurà l’equipament escolar definitivament construït.

L’escola de Campdevànol és un dels equipaments més reivindicats del municipi per la necessitat de poder acollir els escolars amb condicions i per això bona part de la població, la de les famílies amb fills o familiars en edat escolar els suposava preocupació. Ara el que cal és explicar bé les coses i no deixar incògnites.

Les famílies de Campdevànol han d’estar tranquil·les i orgulloses d’aquest nou equipament, que com dèiem tampoc sap quan es podrà inaugurar, de moment avança el projecte i les obres començaran immediatament, la setmana vinent.

De fet, una escola és un equipament important i el que preval davant de tot és que es faci bé.

Una bona notícia, la represa de les obres als terrenys de Cal Ribalaiuga, que podria anar acompanyada amb una bona nova pel municipi de Sant Joan de les Abadesses. El Ripollès té constància que les obres per habilitar un nou centre a aquesta població estan gairebé a punt de començar.

En definitiva, si tot el que es realitzarà a Campdevànol surt de la manera que tant Ajuntament com Generalitat consideren que ha de passar i, per tant, els terminis que preveuen, tot i que no han vist la llum pública, es compleixen, en pocs cursos podríem comptar al Ripollès amb dues escoles de primera divisió, construïdes pensant en les necessitats de present, però sobretot de futur d’aquests dos municipis de la comarca. Un impacte positiu per a les dues poblacions, però que també suposaria un nou impuls per al Ripollès.