Obres per l’educació

Editorial

Al sector de La Coromina del Bac, a Sant Joan de les Abadesses, hi ha moviment de terres i és una altra gran notícia per a la població i per a la comarca en general. En aquest cas, els fonaments que s’hi estan projectant, no solament per a polígons industrials ni cadenes productives: han començat les obres d’un futur equipament en el sector de l’ensenyament. Es tracta d’un institut-escola que permetrà, dins d’una mateixa unitat educativa, acollir nens des de la primària fins a joves de 16 anys. Invertir en educació vol dir una aposta pel futur, pels joves que es formaran en aquesta vila i també d’altres indrets de la comarca i que seran els exponents del nostre futur.

L’aposta és seriosa perquè suposa una inversió de més de 6 milions d’euros destinats a un equipament que obrirà les seves portes a l’ensenyament de secundària el curs 2018-2019. Aquest fet comportarà  cohesionar uns serveis en unes instal·lacions adequades d’aules, zones de lleure i pistes poliesportives. Una gran aposta del govern municipal quan les obres són per l’educació, uns valors que no són massa presents en segons quines gestions públiques.

En aquesta mateixa línia, Campdevànol ja ha començat la descontaminació del subsòl en els terrenys de Can Ribalaigua, el lloc d’ubicació per a un altre equipament educatiu, la nova Escola Pirineu. La previsió també coincideix en amb la inauguració del mateix curs 2018-2019, igual que a Sant Joan de les Abadesses. Tot i els entrebancs inesperats, aquesta escola també aportarà una millor qualitat de vida per als alumnes i pares de la població.

Quan demanem competitivitat a casa nostra, el primer que cal potenciar és la formació de les persones i aquests dos centres ben segur que ho facilitaran. A partir d’aquí, amb una millor formació, hi haurà  millor resultats i és tota una garantia per fer millors persones, ben preparades i també arrelades al territori on s’hauran format.

Les obres en educació no s’han de valorar per la inversió i la rendibilitat econòmica, sinó pel rèdit humà que pot suposar per a una comarca que necessita gent ben preparada, il·lusionada i emprenedora. Desitgem que l’aposta per l’educació sigui un bon auguri perquè el Ripollès, a més de moltes altres qualitats, que les té, també sigui una comarca formadora de persones amb un futur il·lusionant.