Ripoll per la pau

Editorial

Un clam unànime a favor de la pau i la convivència es va fer escoltar el dissabte passat a la plaça del Monestir de Ripoll. Gairebé tres mil persones ripolleses i vingudes de fora van donar suport al motiu de la trobada promoguda per diferents entitats de la vila sota la coordinació de l’ajuntament. La tristor, el dolor i la impotència juntament amb  les ganes de superar aquets moments d’alteració que han suposat per a Ripoll els atemptats de Barcelona i Cambrils eren prou evidents per part de tots els assistents. Ripoll per la Pau, un pas endavant. Aquest era el lema de la concentració que, entre altres finalitats, el que pretén es recuperar la normalitat al més aviat possible i evitar el distanciament amb els entorns dels familiars i col·lectiu dels autors dels atemptats, que obertament es van mostrar contra els atemptats i la violència. Ripoll, amb la presència massiva dels concentrats, ha aconseguit un ressò clar i evident al seu propòsit de ser una societat pacífica i que continuï la convivència que fins fa pocs dies regnava a casa nostra. També és positiu que després del que ha passat, tots plegats fem la reflexió de si es fan o fem prou bé les coses. Com s’arriba a la situació que en un marge relativament molt curt de temps els joves es poguessin radicalitzar fins a un extrem impensable? O per què no arriben a la policia catalana els antecedents de l’imam de Ripoll? Aquestes qüestions han suposat llargs debats i tertúlies on sovint els partidismes polítics han deixat de banda la gravetat dels fets i les mesures per solucionar-los. En aquest cas, cal unitat i coordinació i evitar que joves, siguin de Ripoll o de més enllà, es deixin influenciar de tal manera que no els importi perdre la vida i, molt pitjor, matant a qui calgui per unes creences religioses mal enteses.

El nom de Ripoll en els darrers dies s’ha difós àmpliament a totes les notícies i mitjans del món. Però la millor cara s’ha donat amb la solidaritat de molta gent a favor de fer el pas endavant per consolidar la pau. Un altre acte que ens ajudarà a tots plegats a unir forces és el concert que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça del Monestir amb Marina Rossell, Gossos, Marc Parrot, Pep Poblet, Feliu Ventura acompanyat per David Fernández a la guitarra i amb la participació dels artistes ripollesos Randellaires i Jordi Galán.

Davant la violència i a favor de  la pau: la música. Diferents artistes voluntàriament han volgut portar en directe a Ripoll una societat tranquil·la que vol gaudir del dia a dia amb totes les responsabilitats que tenen els seus ciutadans, a qui per aconseguir un ressò més positiu també els suggerim que siguin presents en aquest concert on, en lloc del ressentiment, hi hagi l’orgull de ser de Ripoll i la satisfacció de comptar amb el suport de tanta gent.