Any Nou, vida nova

Editorial

Estem a poques hores de girar el darrer full del calendari. Deixem enrere un any amb molta activitat política que ens ha portat il·lusió, desencís i s’acaba amb esperança després de la voluntat dels catalans i també, en particular, dels ripollesos. El començarem amb un nou Parlament, on esperem que es reflecteixi la voluntat de la majoria de suports de l’opció que ens ha portat a una majoria on la sobirania de Catalunya preval davant l’unionisme immobilista que no veu ni la realitat de Catalunya ni la de l’estructura territorial, basat en comarques que donen vida i personalitat al nostre territori i a les nostres cultures. Esperem que sigui vida nova sense la policia que dóna cops de porra als manifestants que pacíficament s’han expressat a favor de la independència de Catalunya. Perquè tot anés bé, caldria també vida nova per als que encara estan a la presó o a l’exili. No tenir llibertat per tenir idees diferents al govern de l’Estat no és digne d’un país democràtic on es resolen els temes polítics a través de la justícia, tot i que es ven que són poders lliures i independents. De moment, no es pot dir així perquè Govern, Fiscalia i jutges han anat tots pel mateix raser. Per als qui segur que serà vida nova són els del PP, que hauran de ser menys a decidir al Parlament català.

Pel que fa al Ripollès, també desitgem una vida nova que complagui les inquietuds de tots els ciutadans, tant en l’aspecte social, econòmic com cultural. La comarca no es mereix viure mai més episodis com van ser els atemptats del 17 d’agost, protagonitzats per joves ripollesos, mal ensinistrats per un imam pervers. Tot i així, la vessant positiva va ser la solidaritat de la immensa majoria de ripollesos que va mostrar un suport encomiable vers les famílies de les víctimes i les famílies dels autors dels fets, veïns de la població.

També volem una vida nova que ens porti als encerts dels emprenedors, que joves capaços puguin desenvolupar els seus projectes a la comarca, que les empreses continuïn creixent i expandint-se a la comarca, que les entitats no parin de fer coses amb encert i èxit. Desitgem també que l’R-3 tingui un any millor, sense avaries, i faci per a la comarca un servei efectiu amb els equipaments i horaris adequats. Durant aquests dies ens agradaria també que les estacions d’esquí tinguessin un bon començament de temporada pel dinamisme de l’economia comarcal que suposa en el sector del turisme i la restauració.

I, evidentment, des d’aquestes ratlles volem que els nostres lectors siguin més feliços que l’any 2017 i que en les informacions que publicarem a El Ripollès siguin testimoni de les expectatives de progrés i benestar digne per a una comarca que ens acull amb moltes possibilitats de créixer i que esperem que l’any 2018 ja es pugui notar considerablement.

FELIÇ 2018!