I ara, cap a la normalitat democràtica

Editorial

Ja tenim Parlament nou. I amb això vol dir que s’ha donat el primer pas cap a la normalitat política. La constitució de la nova cambra catalana en la seva dotzena legislatura ha posat a ulls de tothom que existeix una majoria independentista que dona suport al Govern que va ser destituït en aplicació del maleït article 155. El president del Parlament Roger Torrent, gironí, alcalde de Sarrià de Ter, ha avançat en el seu discurs que la institució està al servei de tots els catalans i de tots els partits presents a l’hemicicle. Aspecte que sembla que no han compartit altres estaments de l’Estat espanyol.

Ara venen per endavant unes setmanes políticament molt intenses per a l’elecció del nou President de la Generalitat i la constitució del nou Govern. Quan es produeixi aquest fet serà el final d’un malson generat per l’article 155 que mai s’hauria hagut d’aplicar a la història del nostre país.

I el que és cert és que no serà fàcil. El govern de Madrid aprofitarà qualsevol escletxa per evitar els èxits del mandat independentista. No fa falta mirar massa enrere quan es van anul·lar les lleis de pobresa energètica, la del síndic de greuges, la taxa turística o d’altres 30 iniciatives parlamentàries més que basaven la seva aplicació a millorar la qualitat de vida dels catalans, de tots els catalans. Però semblava que donar l’èxit a Catalunya per una aplicació de la llei era una victòria que no convenia al govern central. No convé i cap al Tribunal Constitucional.

És trist veure que el càstig a Catalunya és premiat amb vots en diferents punts de l’estat espanyol i això s’ha d’acabar. Si realment, com es diu al govern central, hi ha d’haver normalitat democràtica, que la respectin en tots els seus àmbits i no perquè sigui a Catalunya s’hagi de bloquejar.

Queden incògnites i ho veurem en els pròxims dies: com i quan tornaran el President i els Consellers de l’exili? Hauran de fer pas al costat o enrere com volen alguns? Tot plegat queda en incògnita.

Ara, però, és l’hora de somniar, treballar i fer que els resultats que es van produir a les passades eleccions del 21 de desembre a Catalunya es puguin complir. A la comarca del Ripollès varen donar uns resultats que varen posar de manifest una àmplia majoria independentista a tota la comarca. Ara cal que la voluntat dels catalans i de molts ripollesos sigui una realitat.