Univers jove, futur pel Ripollès

Editorial

Sovint estem demanant incitatives per reactivar la comarca del Ripollès i dotar-la d’estructures que garanteixin avançar cap a un futur millor, amb el protagonisme dels joves ben preparats. Avui hem de felicitar als impulsors del que s’anomena Univers Jove, com a consolidació del que havia estat el Saló de l’Ensenyament del Ripollès. Aquest saló, val a dir que s’havia convertit en el tercer en importància de Catalunya, després de Barcelona i Valls. Ara, amb l’Univers Jove, que obrirà les seves portes el proper dia 20, es pretén fer un pas endavant implicant no només les ofertes d’ensenyament que poden tenir a l’abast els joves a l’hora d’orientar-se en la seva formació professional, sinó que s’hi han implicat entitats i associacions empresarials que explicaran als visitants-estudiants quines opcions tenen per integrar-se realment en el mercat laboral de la comarca.

Pensem que ha estat una gran aposta per tal de fer veure i explicar directament als joves les oportunitats que hi ha i que es poden crear al Ripollès. Tot i que també serà bo poder copsar les inquietuds dels joves per orientar el seu futur professional.

Amb aquestes premisses, segur que s’obtindrà un gran feedback entre estudiants, centres de formació i empreses. Amb aquesta iniciativa Ripoll es converteix en centre referent en el sector de l’ensenyament i la formació de tot un territori supracomarcal, atès que en aquest esdeveniment hi prendran part activa centres formatius de les comarques veïnes com Osona, La Garrotxa i Pla de l’Estany, i a on, a més dels centres educadors, també visitaran l’Univers Jove alumnes de totes aquestes comarques. En aquest gran aparador de l’ensenyament també hi participaran les Universitats de Catalunya ocupant una bona part dels 50 estands que hi seran presents. Tot això vol dir que la informació serà àmplia i diversa.

A més, també els alumnes podran veure demostracions pràctiques i presentacions audiovisuals que els acostarà a la realitat de les propostes presents a Univers Jove.

De cara a la nostra comarca serà interessant en l’espai de Co-creació per conèixer perquè els talents solen marxar i quines tècniques cal aplicar per assegurar l’arrelament dels joves al territori. Un treball de gran interès que esperem que després d’exposar-lo a base de dades i d’actuacions no tardi massa a ser una realitat amb resultats satisfactoris.

Des d’aquí aplaudim aquesta iniciativa que ha d’unir esforços de tots els estaments i organismes del món educatiu i empresarial de la comarca. I així farem possible que una gran idea des d’una comarca petita pugui moure tot un Univers Jove.