Fira de les 40 Hores, la descoberta d’oportunitats

Editorial

Ja tenim aquí una nova edició de la Fira de les 40 Hores de Ripoll. Un esdeveniment que serveix per descobrir i participar en diferents accions de diversos sectors que la converteixen en la gran fira de les oportunitats. Com sempre, a disposició del temps, abans de celebrar-se ja s’han assolit alguns èxits. Per una banda, la presència i participació d’expositors que supera els 200, una vintena més que l’any passat i, per l’altra, amb l’organització de nous espais que ens permetran descobrir noves tecnologies i sistemes que afavoriran aconseguir un Ripoll més sostenible. És bo que tots els productors que tenen la ‘R’, distintiu de qualitat i de quilòmetre zero de la comarca, siguin presents a la cita. Sempre hem defensat que junts anirem millor.

Una altra iniciativa molt satisfactòria és la que presenta la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès, UIER, que coincidint amb l’any de celebració del seu 35è aniversari ha promogut que, en un mateix espai, coincideixin joves i persones que busquen feina amb els responsables de recursos humans de diferents empreses. Aquí es podrà comprovar si realment els empresaris no troben resposta a les seves necessitats o si la gent que busca feina compleix la formació i requisits per trobar-ne.

L’automoció fa un pas endavant i ens presentaran diferents models que es mouen només amb electricitat i sistemes híbrids de gas GLP i benzina o elèctric i benzina. Són més de deu marques que totes elles han desenvolupat models amb aquests nous sistemes de mobilitat.

La Fira de les 40 Hores compleix, entre altres finalitats, la de convocar a molts visitants. L’organització espera que puguin ser unes 30.000 persones les que passin pels diferents sectors de la fira i que, alhora, descobreixin a cada racó de Ripoll, propostes en tots els aspectes. En aquest apartat la responsabilitat és de tots per seduir als visitants. Bon servei, disponibilitat a la informació i acollida i qualitat en els productes, factors que han de permetre que els que vinguin a gaudir de la fira, tinguin suficients arguments per tornar en altres ocasions.

I enguany, la cultura també hi aportarà un tret diferencial, amb la mostra de petites editorials que presentaran les obres de diferents temàtiques i autors. Potser, alguns, no massa coneguts, però de gran interès.

A banda, doncs, dels productes que podrem gaudir per la vista i el gust, també cal enriquir-nos amb el coneixement dels avenços en tots els camps tecnològics i de la cultura. Cal que tots plegats, ripollesos i forans, en traiem profit. Les oportunitats hi seran. Ara cal que ens hi sapiguem implicar. Si ho aconseguim, benvinguda doncs la Fira de les Fires.