MAP, mig segle i per molts anys!

Editorial

Aquesta setmana la Fundació MAP ha celebrat els 50 anys de la seva creació. Parlem de mig segle i aviat és dit. Queden lluny els inicis d’aquesta fundació modèlica a Catalunya creada per a la integració i convivència de persones amb diverses discapacitats però al mateix temps amb altres capacitats a tenir en compte.

Uns començaments que tenen fonaments de poder donar a aquestes persones un suport social d’atenció i serveis, que moltes vegades ni des de les mateixes famílies se’ls podia aportar de la manera adequada. Un grup de pares van impulsar una iniciativa que avui en dia s’ha convertit en un centre especial de treball admirat a tot arreu.

Amb el creixement que anat portant al llarg de la seva història, s’ha vist que impulsat petites iniciatives de factories i empreses de serveis a diferents nivells. Ara com ara, gràcies al MAP hi ha moltes persones i famílies que disposen de tot el necessari per tenir una vida digna. Això no té preu.

Com totes les organitzacions empresarials que, a més, centralitzen el seu benefici en facilitar molts serveis, sempre hi haurà opinions contràries i potser crítiques que poden discrepar de què es fa i com es fa. Però tant se val. El més important és que els treballadors del MAP, els usuaris, poden estar a casa seva, a la comarca, amb unes opcions laborals i de convivència social, que malauradament no hi són a molts llocs de Catalunya. Hi ha un eslògan que diu “Compartir és sumar” i això és el que ha fet la Fundació MAP trencant tabús i posant les coses planeres i senzilles fent sentir útils a les persones que en altres èpoques tenien un alt risc d’exclusió social i laboral. També és de justícia dir que les institucions els han fet costat per avançar en un projecte d’aquestes característiques i això és bo.

En l’actualitat dir MAP és bugaderia, muntatge de cables, tallers ocupacionals, manteniments de zones verdes i jardins, artesania, bed and breakfast... i darrerament una formatgeria que precisament, amb aquesta iniciativa, també ha aconseguit mantenir en actiu una petita explotació de vaques de llet del Ripollès -que en queden molt poques a la comarca- a qui li compren tota la producció.

Felicitats a la Fundació MAP per haver-se fundat, crescut i expandit i entorn de tots aquests conceptes on s’hi mouen gestors, professionals diversos, educadors i famílies, tots plegats han fet el cim que encara pot ser més alt amb més serveis i atenció als usuaris.

Felicitats MAP i per molts anys i des d’aquestes ratlles us volem dir, utilitzat el nom dels vostres productes làctics, MUUU BEEE!!