Feina per als ripollesos

Editorial

Molt sovint ens lamentem que la comarca del Ripollès, progressivament, perd habitants, que les oportunitats laborals no són les mateixes que en altres punts del país o que les comunicacions no ajuden que els dinou municipis prosperin i arrelin més persones en el territori. Doncs aquesta setmana hem conegut una nova iniciativa de l'ajuntament de Ripoll que incentiva la contractació de ripollesos i ripolleses per part d'empreses del bressol de Catalunya, la comarca, però també de comarques limítrofes com la Garrotxa o Osona.

Una iniciativa, per mitjà de subvencions econòmiques per sufragar part dels costos de contractació, que vol ser punt de partida per tal d'aconseguir un atur el més baix possible. A voltes lamentem que moltes administracions es queixen, però res fan per revertir una situació que les comarques de muntanya pateixen des de fa anys. Així doncs, ara toca tot al contrari i cal felicitar aquesta iniciativa que té com a objectiu l'ocupació empresarial.

Sempre diem que el territori cal que faci una aposta per al territori i que des del Ripollès hem de ser els primers a picar pedra, obrir portes, finestres i el que calgui per seguir sumant, seguir creixent i tornar vida a les nostres contrades. Ara, tal com passa també a altres municipis de la comarca, es posa una eina més a disposició de la ciutadania perquè la gent del territori pugui treballar al territori.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, té un discurs molt potent en aquest sentit que si te'l creus, té tot el sentit: si una persona treballa a Ripoll o la comarca, fa vida a la comarca i això vol dir que comerços, activitats culturals, activitats econòmiques i tot el que pugui esdevenir-se en un poble bulli i tingui vida. Doncs, som-hi tots, sumem-nos a aquesta idea i venem el Ripollès com una terra d'oportunitats on la feina conviu, cada dia, amb la bona qualitat de vida, que a altres llocs del país no trobem. La comarca és un paradís que es deixa gaudir lentament i assaborint-la, però també cal que perquè la gaudim hi hagi feina i oportunitats de qualitat per a tothom. És per això que a més d'iniciatives com les de Ripoll, cal que entre tots siguem capaços de seduir i crear més propostes laborals perquè no només hi puguem viure els que actualment estem aquí, sinó que en un futur, no gaire llunyà, puguem ampliar els habitants de la comarca. Diuen que somiar és gratis, però en comptes de somiar i pensar que bonic seria, perquè no hi treballem entre tots a fer-ho realitat?