Consellera Teresa Jordà

Editorial

Finalment, Teresa Jordà, tal i com era previst, ha pres possessió del càrrec com a consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació. Rere la satisfacció que suposa per als ripollesos el fet que la comarca estigui representada en el Govern de Catalunya, vol dit també que finalment Catalunya té govern i que, sortosament, no estem pressionats pel nefast article 155 de la Constitució, en el qual alguns encara hi troben virtuts. Teresa Jordà representa el govern de la reinstauració dels organismes propis de Catalunya. I el respecte per a les persones que, tot i haver estat proposades com a consellers, han estat vetades per un procés judicial convuls i poc clar... Per això, fa poques hores que el seu viatge a Brussel·les i reunió amb la seva antecessora, Meritxell Serret, posava en evidència aquest fet.

Teresa Jordà és la cinquena ripollesa que ostenta responsabilitats de conselleries en el Govern. Això sempre és positiu, perquè una comarca de 25.000 habitants manté i augmenta la força de decisió governamental del nostre territori format per pobles petits, però que per acabar d’emergir, necessita algú que ho visqui i ho entengui.

Representa les comarques d’interior, les comarques de muntanya i pirinenques, en algunes ocasions oblidades per la potència de població de la metròpolis, sense tenir en compte l’esforç que es fa per mantenir un territori ric i equilibrat. De fet, Jordà representa un sector que cal cuidar molt a la nostra comarca, el sector primari, agricultura, sobretot, ramaderia, pesca i alimentació. Ella sap els problemes que pateixen els agricultors i ramaders de la zona i encara molt més de la necessitat d’ajuts de l’administració. 

El país requereix mantenir un territori viu i emprenedor i això també suposa estar al cas del quà passa a Europa i a l’administració de l’estat i Teresa jordà, tot i haver deixat físicament el Congrés de Madrid, coneix perfectament un entrellat complex, però en el qual s’hi sap moure bé. Des d’aquestes ratlles, Honorable Teresa Jordà, li desitgem coratge i encert en aquest nou repte que ha assumit.