L’estiu és viu

Editorial

Sembla que és una obligació, quan arriben els mesos de vacances, haver de fer sortides i estades a llocs llunyans o per descobrir. Tot té el seu al·licient personal i individual i que es poden programar les sortides que convinguin, però hem fet mai la reflexió que si ens quedéssim al Ripollès, també tenim moltes opcions de fer comarca i gaudir d’espectacles, concerts i esdeveniments únics a Catalunya. Quina comarca té la diversitat paisatgística del Ripollès? Segurament que ben poques. Quina comarca té una oferta gastronòmica com la nostra?, sincerament es poden comptar amb els dits d’una mà. Es vagi a on es vagi, cada poble té programades moltes activitats a l’aire lliure, concerts de gran interès i de grans intèrprets, exposicions... Tot plegat fa que l’estiu al Ripollès obri les portes a les alternatives de sortida i sigui un gran antídot per l’avorriment.


Segurament no ho hauríem de difondre massa, però tenim uns entorns naturals inigualables que amb seny i respecte els podem gaudir de privilegi.

 

A vegades passa que programem grans viatges, grans sortides, només pel fet de voler fer unes descobertes que, no es pot dir que decebedores, però sí que quan es compara amb la nostra comarca, tampoc suposen grans satisfaccions només perquè ens facin ballar la conga els animadors dels hotels on es va de destí.

 

Una de les reflexions que molts fan quan miren la televisió i veuen els col·lapses dels aeroports, les hores perdudes d’espera o les cancel·lacions de vol és si val la pena haver de patir d’aquesta manera quan a casa, a la nostra comarca, hi tenim de tot, de qualitat i que pel sol fet de tenir-ho a prop no gaudim. Si més no, una de les recomanacions per aquests dies que molts no tindran les obligacions laborals, és convidar-los a fer sortides als concerts que troben a les valls ripolleses i a la vila de Ripoll. Segurament ara que s’acosta el Mercat del comte Guifré també ens semblarà que tenim un dels mercadals medievals originaris, dels tants que s’han escampat a tot Catalunya. Cada any s’hi poden aprendre coses noves i sempre en un entorn tan magnífic com el Claustre i el Monestir, que ens fa obrir els ulls. Teatre, festivals, concerts, sortides des d’avui i cada dia, sempre hi trobarem unes quantes coses amb el suficient atractiu per a viure amb intensitat el nostre Ripollès, i tot això sense comptar les nombroses Festes Majors, que omplen el període estival. Que passeu unes bones vacances i guardeu-ne alguns dies per gaudir i fer comarca. No us en penedireu.