Vallter 2000 per molts anys

Editorial

El que molts esperaven i no acabava d’arribar mai, comença a veure la llum. Parlem de la concessió que l’Ajuntament de Setcases ha de convenir amb Ferrocarrils de la Generalitat, FGC, per a l’explotació de l’estació d’esquí Vallter 2000 per tal que l’empersa pública pugui amortitzar les inversions que té com a objectiu per a l’estació setcasina. Aquesta setmana l’equip de govern ha presentat la proposta que sembla que anirà de bracet amb els concessionaris. No poden analitzar en aquests moments ni pros ni contres de la proposta i de l’acord. El que sí que és interessant és que es vulgui trobar una solució que sigui beneficiosa pel municipi de Setcases i també assumible per Ferrocarrils. Vallter és un focus dinamitzador de l’activitat econòmica no només per Setcases, sinó també per a tota la Vall de Camprodon i, per extensió, per a la comarca del Ripollès. Tots els pobles en viuen i en gaudeixen de la presència d’aquest equipament i cal no perdre-ho. També es pot entendre que l’interès de Setcases vagi molt vinculat a l’activitat de les pistes per això calia arribar a acords. Les inversions de Ferrocarrils de la Generalitat no pretenen buscar beneficis sinó els guanys suficients per amortitzar les actuacions que cal anar fent per tenir unes instal·lacions modernes i adequades a les necessitats actuals. En les primeres negociacions s’havia tensat molt la corda per les dues bandes. Per una part perquè el lloguer que pagava FGC a Setcases per l’explotació era simbòlic i per l’altra perquè es demana més compensació de les que es podia pagar sense entrar amb pèrdues. Vallter 2000 no és la gallina dels ous d’or de la vall, però poc n’hi falta. O sigui que se l’ha de tractar bé. Amb aquesta nova concessió també es garanteix el manteniment, ampliació i la modernització de les instal·lacions. Ara ja no hi ha els interlocutors que per les dues parts van iniciar les negociacions. Potser això facilitarà arribar a acords.

Tot plegat, amb lesaccions que es tenen previstes es vol aconseguir que Vallter estigui actiu durant tot l’any, tal com passa a la Vall de Núria, que està assolint augmentar cada any, durant l’estiu, del nombre de visitants. Esperem, doncs, que arribi ben aviat aquest acord en benefici de tots.

I després de Vallter també arribarà Vall de Núria, en aquest cas, en pocs mesos, després d’una pròrroga pactada, s’exhaureix el termini de renovació per la concessió per part de l’Ajuntament de Queralbs a Ferrocarrils de la Generalitat. Esperem que no sigui tan feixuc entendre’s tal com ha passat entre Setcases i Vallter 2000.