Felicitats MAP

Editorial

La celebració dels 50 anys de trajectòria de la Fundació MAP ha tingut un èxit afegit amb l’actuació dels seus esportistes als Special Olympics, celebrat el darrer cap de setmana a La seu d’Urgell i a Andorra. Els nostres representants participaven en les modalitats de futbol sala, on van aconseguir una medalla d’or i una altra de plata, i també en les de natació i petanca, amb podis i medalles de participació. Uns èxits que són evidents de l’esforç dels esportistes i de la bona preparació que han adquirit a través de la direcció dels seus entrenadors i monitors, que han sabut inculcar als seus deixebles la virtut de l’esforç, abans que la victòria obligada. El lema així ho exposa de la cita esportiva: ‘Millor és qui ho intenta’, i no pas qui guanya.

 

L’èxit esportiu del MAP també és un èxit social per l Ripollès en la línia d’integració de persones d’altres capacitats. La voluntat, disciplina, respecte i sentit de grup, són els valors d’aquests ripollesos que demostren dia a dia la seva aptitud per assolir reptes ben rellevants. Segurament els èxits que es poden valorar són els que comporten classificacions, quantificades amb temps, rècords i gols i medalles, però el millor que fan és la seva tasca diària a l’empar d’una institució que vetlla per la seva activitat i formació. Quan es veuen els èxits esportius i laborals de la gent del MAP, sovint ens podem preguntar què hauria estat d’aquests treballadors, esportistes i de les seves famílies sense el MAP? Segurament les coses no haurien estat iguals i moltes persones potser no haurien pogut evidenciar les seves capacitats de manera tant clara.

 

Tot i els 50 anys, el que cal és que el MAP, hi hagi qui hagi de responsable, no afluixi en la seva trajectòria amb els mateixos objectius i activitats. El MAP no és una aventura social. Al Ripollès, a casa nostra és un patrimoni de ciutat i comarca i, en conseqüència comporta un compromís de tots de fer pinya i responsabilitats de les institucions perquè no es perdi mai.

 

Els esportistes olímpics del MAP han tornat amb medalles, però el cert és que des de fa temps ja l’havien guanyat.

Per molts anys, MAP!