El Ripollès, amb la força del passat cap un futur optimista

Editorial

La visita del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a Ripoll i a Camprodon ha estat una mostra real de la trajectòria empresarial a la comarca. Pas per l’empresa Sodeca, recentment ubicada amb noves intal·lacions a Ripoll i a la fàbrica de Galetes Birba, amb una trajectòria de 125 anys, però que ha necessitat fer una actualització en la seva producció per ser competitiva.

 

Dos exemples que ens porten a fer un anàlisi de la realitat a la comarca i que són una mostra de com cal evolucionar per no perdre competitivitat. Sodeca, amb unes instal·lacions modernes, representa un punt de mira al futur, on pot acollir a professionals, segurament joves, preparats per continuar una línia innovadora en el sector de la ventilació industrial, amb processos capdavanters que li suposen un lideratge mundial en els seus productes. La previsió de poder donar llocs de treball a fins a 200 persones no deixa de ser una alenada d’aire fresc per al futur. D’altra banda, ha visitat Galetes Birba, amb una trajectòria de 125 anys des de Camprodon, elaborant un producte tradicional que amb el gust de les coses ben fetes ha consolidat el seu prestigi. Però no només amb la història no es pot aturar cap empresa i, des del passat, s’ha de mirar cap al futur amb noves línies productives que s’adaptin als gustos i tendències dels consumidors en el mercat actual, no només comarcal i català, sinó també internacional. I així ho ha determinat la nova gestió de l’empresa, que està constatant una bona acceptació en diferents països de les galetes camprodonines. L’alcalde de Ripoll ha avançat,també, que algunes empreses del municipi ja han decidit ampliar les seves instal·lacions i el mateix passa a Sant Joan de les Abadesses.

 

La visita del president Torra també ha suposat que el propi polític reconegués uns deutes històrics amb la comarca, com són la millora de serveis i comunicacions per tal d’equilibrar el territori i evitar que al Ripollès, amb una activitat empresarial encomiable, no perdi pistonada. Alhora, també cal consolidar una bona xarxa de telecomunicacions, les estructures viàries i del tren i d’altres, que han de permetre que iniciatives empresarials de l’àrea de Barcelona s’engresquin a invertir a la nostra zona amb la finalitat que la gent hi pugui viure i treballar en un entorn privilegiat. Compaginant aquests valors, segur que plantejar-se treballar i viure al Ripollès serà un repte de futur per les noves generacions.