Canvi de president al Consell Comarcal

Editorial

Joan Manso, alcalde de Campdevànol, que ha compartit aquest càrrec durant més de tres anys amb el de President del Consell Comarcal, ha anunciat que deixa aquesta responsabilitat per qüestions professionals. Amb Joan Manso al front l’ens comarcal es va orientar en una gestió més compartida i amb estils i esquemes de funcionament diferents als que hi havien hagut anteriorment. La constitució del govern del Consell va coincidir amb el procés de dissolució d’Unió Democràtica que també va portar els seus estires i afluixes entre els seus dirigents per consensuar suports al’hora de proposar candidats.

 

Amb la presidència de Manso, es va incorporar una vicepresidència executiva que havia estat pensada perquè el Consell Comarcal pogués funcionar de manera més àgil i assumís un paper més de gestor de serveis per a la comarca que no pas polític. 

 

Ara, caldrà assumir el canvi a la presidència. El substitut serà Eudald Picas, primer vicepresident del Consell Comarcal i President del Consell d’Alcaldes del Ripollès, un organisme amb un alt poder decissori. De fet tal i com el mateix Picas ha manifestat en els nostres mitjans, el Consell Comarcal, no aprova res sense que no s’hagi obtingut abans el beneplàcit, del Consell d’Alcaldes. Un consell d’alcaldes que també tindrà relleu en la persona de Josep Coma, alcalde de Molló i home de confiança de Joan Manso. Coma durant aquest temps, ha estat vicepresident segon, amb dedicació executiva, l’alcalde de Molló, també és president del Parc Natural de les Capçaleres dels rius Ter i Freser, aspecte que potser també es positiu perquè tot el que passa a l’organ de govern del nou Parc Natural, pot tenir més connexió amb informació de primera má cap als alcaldes i ajuntaments de la comarca en el consell. 

 

El canvi de Joan Manso per Eudald Picas a la presidència del Consell Comarcal fa preveure que no hi haurà excessius canvis en la gestió, tot i que no ha deixat de ser una sorpresa a poc més de mig any per a les noves eleccions municipals. Però també s’ha de valorar com un pas al costat de Joan Manso, en un procés de normalitat segons s’havia s’havia pensat per una estructura no presidencialista. Sempre s‘ha dit que no cal dependre de noms i persones i que ha de ser la feina d’equip ide projecte en la nova línia de l’ens. Desitgem un bon camí pel Consell Comarcal, i que pugui ser útil amb els serveis que necessiten els nostres pobles.