Aquest Nadal ha de ser bo

Editorial

Estem en uns dies de preNadal, amb incerteses, preocupació i al mateix temps esperança pel futur del país, Catalunya. Els partits espanyolistes anhelen que hi hagi conflicte el 21-D, data en la qual farà un any el sobiranisme català va obtenir la majoria parlamentària a les institucions catalanes. Això ha costat de pair i costa encara més de pair que la influència dels independentistes hagi fet fora al PP del govern espanyol. La ràbia ha estat evident i la pinça de la dreta entre PP i Ciudadanos ha quallat en unes eleccions poc participades a Andalusia, gràcies al fet d’anar contra Catalunya, l’escac de tots els pecats. Aquesta situació ha suposat que l’ultra de l’ultra dreta barrejada entre Vox i Aznar, tornin a la palestra per coaccionar i martiritzar als catalans, que en nom d’una democràcia, inventada per a ells, s’apliqui el 155 per usurpar el que no els hi ha donat les urnes, l’aconsegueixin pels decrets dictatorials.

 

Veurem què pot passar el 21-D. Els partits conservadors espanyols volen com a regal d’aquest Nadal violència, per demolir un govern sobirà i empènyer a Pedro Sánchez a convocar unes eleccions perquè el triangle de les Bermudes dretà pugui concentrar el poder de la intransigència. Per això cal que el dret de manifestació del 21-D es pugui exercir, però amb civisme i ens faci recordar aquella victòria absoluta de llibertat que la població va aportar aquell 1 d’Octubre. Cal tenir en compte que entorn del consell de Ministres a Barcelona, no faltaran ni provocacions i accions d’infiltrats per trencar la convivència pacífica a la qual hi estem acostumats ripollesos i catalans.

 

Hem de celebrar un Nadal amb l’esperança que tot ha d’anar a millor, hi ha gent que se l’ha jugat fort per assolir la llibertat de Catalunya i ara estan a la presó o a l’exili. I d’altres en vaga de fam, a l’espera d’un judici prou preparat perquè surtin sentències anunciades.

 

No és cert que hi haurà moltes famílies que no celebraran el Nadal junts, com expliquen intencionadament els partits centralistes. A Ripoll, a les comarques veïnes a Catalunya i a Espanya, les taules estaran ben parades, els nens tindran la il·lusió del cagatió, i moltes famílies rebran als qui durant l’any estan lluny i ara tornen. Ha de ser un bon Nadal, en tots els sentits, combinant les responsabilitats de celebrar-lo bé en l’entorn festiu que és el que toca amb les persones estimades però també amb un record per aquells que menjaran els canelons lluny, fora del país, per força, a la presó, entre reixes i els qui no en menjaran per reclamar justícia. Si ho sabem fer bé entre tots ha de ser un Bon Nadal, obert a l’esperança i a la llibertat, malgrat tot!!

 

BON NADAL