Les eleccions més importants

Editorial

Els darrers anys l’atenció dels ciutadans ha estat molt marcada per l’evolució del procés a Catalunya i les eleccions autonòmiques i generals. I potser hem de començar a pensar que, tot i que hi haurà el judici i serà un punt calent en el calendari català, el mes de maig haurem d’elegir alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores en una nova convocatòria d’eleccions municipals. Ja han passat gairebé 4 anys d’ençà que vàrem votar amb la voluntat de triar qui havia de ser el batlle a cada municipi del Ripollès. De tots els elegits com alcaldes i alcaldesses als municipis de la comarca, només dos, Txema Corcuera a Planoles i Carlos Fernàndez a Setcases, no han acabat el mandat, per diferents motius.

 

Les eleccions municipals són les més importants per als ciutadans, i més a comarques com la nostra, perquè coneixem molt bé les persones que es presenten i això implica decidir si es fa una concessió de confiança, en cas de tornar-se a presentar o en tot cas un desacord en la gestió feta. Pot semblar que cinc mesos és molt, però com tot a la vida, el temps, passa volant i no ens adonarem que ja hi serem. De les possibles candidatures a tots els municipis ripollesos, només s’ha confirmat la presentació de 5 candidats. També és veritat que tenim coneixement que des de tots els òrgans directius de cada partit o associació d’electors estan treballant per consolidar candidatures. Els partits més grans volen ser a tots els municipis, d’altres d’independents o associats a sigles d’altres partits treballen per consolidar la seva presència allà a on han governat o tenen representació als consistoris.

 

Les eleccions municipals són les més importants perquè triem aquelles persones que coneixem i que tenim a prop, aquelles persones que coneixen les necessitats de cada poble i que lluiten per tal de fer programes que afavoreixin la qualitat de vida que com a ciutadans i veïns dels nostres municipis ens mereixem. S’ha posat de manifest que la força municipal és decisiva a l’hora d’incidir en el conjunt de les grans polítiques de Catalunya, l’estat espanyol i d’Europa. Des dels pobles es mou tot.

 

A partir de les setmanes vinents es començaran a conèixer les persones que encapçalen i formen part de les diferents llistes. Hi trobarem diversa, gent jove amb il·lusió per impulsar el seu poble amb nous projectes i nous estils de gestió, i gent amb experiència que amb coneixement de les estructures administratives i governamentals pensen que aporten un valor afegit per encaminar un nou mandat. L’important és que hi hagi moltes candidatures, que els ciutadans triïn segons pensin perquè del que estem segurs és que tothom vol el millor per a cada poble. Ara bé, el fet que es comencin a visualitzar les opcions, també ajudarà que els electors de cada lloc, vegin que hi ha gent compromesa amb el repte de fer millors els nostres pobles i puguin valorar amb més coneixements l’opció que més els agradi.