Els vilatans poden decidir què dirà aquest futur mural a Ripoll

Es tracta d'una vinyeta del dibuixant JAN, amb SuperLópez de protagonista

per Xevi Pujol

Societat

El futur mural que es pintarà a Ripoll
El futur mural que es pintarà a Ripoll | Joaquim Colomer

L'espai que es troba al costat del carrer Pirineus i la plaça Capranica de Ripoll, justament on hi ha les restes de l'antiga muralla, serà l'escenari d'una nova mostra de la política de l'ajuntament que vol donar color a diversos espais públics. En una paret que ara és grisa s'hi pintarà un mural amb la figura d'en SuperLópez, el popular personatge de còmic creat per en JAN, dibuixant establert a la vila.

S'accepten propostes per al missatge que ha d'incloure la bafarada que anirà pintada al mural. «A nivell de participació de veïns, volem que cada veí pugui dir què hi posaria», explica Joaquim Colomer, Cap de l'Àrea de Serveis al Territori de l'ajuntament de Ripoll. Es repartirà un tríptic per fomentar la participació de la gent. L'inici dels treballs per pintar-ho està previst per la setmana vinent.

Serà un mural pintat amb la tècnica del grafit, i que ocuparà tota la paret d'aquest edifici, a una escala força gran. Un exemple més d'actuacions similars que s'han fet per envellir espais públics de la capital del Ripollès, com ara el mural d'una rosa al carrer Tarragona o la façana de l'Arxiu Comarcal. A finals d'abril es podrà veure el resultat a l'espai de la plaça Capranica.