L'ajuntament de Camprodon s'haurà d'ajustar a un pla de finançament de l'estat

La partida de despesa corrent es va haver de suplementar per garantir el pagament de factures

per Guillem Sánchez

Política, Economia

Un problema expressat en l'última sessió plenària a la vila
Un problema expressat en l'última sessió plenària a la vila | El Ripollès

Al nou equip de govern de Camprodon li preocupa l'estat de les partides per a despesa corrent del pressupost 2019. Com va anunciar en l'última sessió plenària, aquest dilluns a la tarda, és un capítol pràcticament «exhaurit» a 15 de juny. Per això es va aprovar amb els seus vots a favor i l'abstenció de l'oposició una modificació de crèdit de més de 100.000 euros cap al capítol 2, per salvar la despesa corrent durant algun mes més. L'alcalde de la vila, Xavier Guitart, creu que «s'haurà de fer una segona actuació, que serà ajustar-nos de cara al març del 2020 a un pla de finançament de l'estat perquè creiem que arribarem amb un dèficit molt negatiu del pressupost 2019». «Sense aquestes modificacions i el pla de finançament, no crec que es poguessin garantir» el pagament de factures «més enllà de l'octubre o el novembre», va afegir.

Una situació que no afecta al romanent de tresoreria, en bon estat de salut. El batlle també va comunicar que les nòmines estan garantides. L'ajuntament va aplicar un pla d'ajust fa 8 anys que ha permès millorar el deute públic. Tots els punts de la sessió, principalment mocions, es van aprovar per unanimitat, a excepció d'un que es va entrar per urgència, referent a aturar el pla de seguretat viària posat en marxa mesos enrere a la vila. Joaquim Coch, portaveu de + Camprodon - ERC, va expressar que «hem de respondre si volem un poble per als cotxes o per a les persones». Per la seva banda, Xavier Guitart va confirmar que hi ha pendent una reunió amb l'empresa que va fer l'estudi per implementar les noves mesures i que «farem unes valoracions oportunes del trànsit i ens adequarem al què ens demani la gent i els serveis tècnics».

Més Camprodon va oferir mà estesa a l'equip de govern per tal de col·laborar en la solució de diferents temes que es van exposar, vinculats amb el turisme, la cultura o l'incivisme.