El primer cap de setmana d'agost acaba amb incidències al Ripollès

El primer cap de setmana d'agost acaba amb incidències al Ripollès

Seguretat

Aquest cap de setmana hi ha hagut un total de cinc incidències arreu de la comarca. La primera i més important és el cas d'una dona de 60 anys, d'origen valencià, que va haver de ser rescatada quan anava, juntament amb un grup de 12 persones, direcció Vallter. Els bombers de la Generalitat de Catalunya van rebre un avís a les 10:13 del matí on se'ls anunciava la caiguda d'un membre del grup en un barranc de 20 metres. Fins allà es van traslladar els bombers, mossos i es va enviar un helicòpter medicalitzat. L'accidentada va ser localitzada a les 10:58 pels cossos de seguretat. Quan es va aconseguir treure la dona del lloc on havia caigut va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona amb un helicòpter del SEM i se li va detectar un politraumatisme. Tot i el mal tràngol que van passar el grup d'excusionistes, la dona està en bon estat.


A Ripoll i Queralbs els protagonistes van ser els casals d'estiu. A la capital ripollesa hi havia un grup barceloní que feia la travessa Ripoll-Vallfogona i es van perdre. Es van trobar vora les onze de la nit a la població de Llaés. Pel que fa Queralbs, Un grup va trucar a emergències remarcant que volien només una opinió dels mossos i el GRAC sobre si acampar o no aquella nit, després de l'avís per fortes pluges. Finalment emergències els va aconsellar marxar. 

A Queralbs, també, va arribar ahir al refugi de Coma de Vaca una dona de 58 anys amb el turmell torçat. Avui al matí no podia sortir pel seu propi peu i s'ha enviat un helicòpter per evacuar-la. Per últim, a les Lloses, una vaca propietat d'una casa de turisme rural va caure per un marge de cinc metres de fondària. Tot i que s'hi va enviar una dotació, van poder treure l'animal simplement lligant-lo.