S'estrena el nou rocòdrom de Ripoll, de 113 metres quadrats

S'inaugurarà oficialment al mes de gener, però aprofitant el Ripijoc s'ha obert per als més menuts

per Guillem Sánchez

Esports

El nou rocòdrom de Ripoll
El nou rocòdrom de Ripoll | Xevi Pujol

Més espai d'escalada i en millors condicions. La població de Ripoll i comarca ja pot gaudir del nou rocòdrom, instal·lat al mateix espai on hi havia el vell, però més modern i adaptat a les necessitats actuals. Més funcions i més possibilitats d'un equipament que permet l'escalada esportiva, l'entrenament, la iniciació i la docència. Arriba fins als 4,7 metres d'alçada i s'amplia molt la superfície escalable.

Jordi Garriga, responsable del servei esports de l'ajuntament de Ripoll, explica que «abans teníem 3 plafons parcialment verticals amb 27 metres quadrats per escalar, i ara hem passat a tenir-ne 113. També tenim un espai de cova amb més dificultat i hem optat per tenir l'alçada màxima que es permet per normativa en un rocòdrom».

Així es dona una resposta a la demanda cada vegada més important d'aficionats a l'escalada de tenir unes instal·lacions més grans i tècniques. «Volem incentivar que la gent del poble vingui a utilitzar el rocòdrom», diu Garriga, qui detalla que «tenim un conveni amb l'empresa Oxineu, que fa classes aquí per a la canalla, però tots els usuaris del poble que paguen la quota també hi podran venir i utilitzar-lo».

Els més joves i atrevits ja s'han pogut treure l'espina d'estrenar el nou rocòdrom, ja que aprofitant l'efemèride del Ripijoc al pavelló, s'ha obert al públic per fer-ne un primer tast. En principi, però, serà inaugurat de forma oficial durant la setmana del 15 al 18 de gener.

El cost de l'adaptació ha superat els 20.000€, finançats per un fons FEDER, el Pla de Foment de Turisme i l'ajuntament de Ripoll.