'Hem tocat fons' de 30 i el Cabo guanya el Carnaval de Ripoll

15 colles van participar en la gran Rua

per Judith Espert

Societat

Els 30 i el Cabo es van inspirar en el fons marí
Els 30 i el Cabo es van inspirar en el fons marí | Judith Espert

La colla 30 i el cabo han reeditat victòria al Carnestoltes de Ripoll. La seva proposta inspirada en el fons marí s'ha imposat en la categoria de carrosses. Una original proposta per mitjà de 50 integrants vestits amb escafandres o simulant ser un eriçó van seduir el jurat amb una carrossa treballada i plena de color. Eren els encarregats de portar la primera reina carnestoltes de la vila, com a guanyadors de l'edició anterior.

Shachammalta van obtenir la medalla de plata, gràcies a una espectacular performance inspirada en una llegenda de l'Amazones sobre una serp mitològica. Els 47 integrants formaven l'esquelet d'aquest animal. En tercera posició, les Sirenetes de Sant Eudald, 36 components que van interpretar una competició de natació sincronitzada: Aigua, piscina i moltes ganes de passar-s'ho bé que també els van permetre endur-se el títol de més golfos.


En categoria Comparsa A, 'Quin bitxo t'ha picat' de l'escola Salesiana va vèncer. La seva proposta: una espècie mutant entre l'abella i la libèl·lula, amb molt de ritme i d'energia. En segona posició, el Maragall Butterfly: desenes de Papallones il·luminades amb llums que van fer bategar les ales amb molt de compàs.

'Quin bitxo t'ha picat' de l'escola Salesiana


La lluita entre els calamars a la romana i els calamars a l'andalusa, que va tenyir de tinta negra la carretera de Barcelona, va endur-se el primer premi en comparsa b. Els ocean's de les nenes van fusionar enginy i humor per endur-se la victòria. La medalla de plata va recaure en el festribal fluor, una proposta tribal però amb tots galàctics que va fer brillar la tarda-nit ripollesa.

'Xiringitum i ole' va guanyar en comparsa B

Pel que fa a grups petits, l'espectacularitat i la tècnica dels ninots va portar-los al calaix guanyador. Tutti Furtti eren tres protagonistes amagats sota una caixa de fruita plena de realisme.

Els ninots van tornar a guanyar amb 'Tutti Frutti'


 

En total 15 colles participants. Tots amb una proposta plena de treball i resultat de molts mesos de feina que han coronat el de Ripoll com un dels Carnestoltes de referència al Pirineu.

L'espectacularitat de la rua adulta va donar pas a la dels infants. Animals, superherois, petits esquelets... Molt de color, molta disbauxa i rauxa... van portar a tots els assistents fins al pavelló municipal per viure una tarda plena de ball. Els comerços de la vila també s'han avocat a la celebració del Carnestoltes. La millor proposta ha estat la del Fotoprix amb el seu univers Potter.