La nova escola de ciclisme de Ripoll ja està en marxa

Una desena d'alumnes van participar de la primera sessió, al pump truck de la capital

per Guillem Sánchez

Esports

Els primers integrants de l'escola de ciclisme, durant el primer entrenament
Els primers integrants de l'escola de ciclisme, durant el primer entrenament | Guillem Sánchez

Ja està en marxa la nova escola de ciclisme de Ripoll. Aquest dimecres es va celebrar el primer entrenament, per la desena d'alumnes que la formen, sota la direcció del monitor Carles Torrent, al nou pump truck de la capital. El grup va treballar fent els primers exercicis, amb molta il·lusió i ganes d'aprofitar les instal·lacions. De fet, el tècnic Carles Torrent va explicar que «és una pista d'iniciació a la BMX i una introducció al món de la BTT; per nens joves, crec que és molt encertat perquè des dels pobles del voltant i de Ripoll portin els seus nens a l'escola».

Que els joves s'animin i vulguin conèixer aquesta pràctica és un dels objectius. De moment, l'escola farà entrenaments cada dimecres, de dos quarts de 6 a les 7 fins el 19 de juny. La intenció és que el curs que ve es pugui començar ja des del mes d'octubre. Des de 3r, 4t o 5è de Primària i fins a 2n d'ESO, tothom és benvingut, per aprendre les nocions bàsiques sobre les dues rodes.

Es recorda que l'accés és possible només per la Ruta del Ferro i que l'espai no estarà tancat. És a dir, «no cal estar federat» per poder-hi accedir, com explica el regidor d'Esports de l'ajuntament de Ripoll, Miquel Rovira. Però «cal complir una normativa d'ús» i des del consistori es recomana començar a establir relació amb el nou circuit a través de l'escola de ciclisme. Encara queden algunes actuacions pendents per adequar l'espai on es duen a terme els entrenaments.