Els Bastions de la Vall de Ribes toquen sostre

Josep Maria Rey i Sabrina Solana van ser els vencedors de l'Ultra

Esports

Gairebé 1.200 corredors van prendre part de la cursa
Gairebé 1.200 corredors van prendre part de la cursa | Xevi Pujol

En la seva segona participació a Els Bastions, l'atleta Josep Maria Rey va ser el clar dominador de la prova principal de la cursa, l'Ultra de 100 km. Hi va invertir 15 hores i 42 minuts, quedant per davant de Roger Sanglas i Albert Navarro, que van completar el podi. «Una cursa espectacular, molt bonica, uns paisatges espectaculars i molt dura», valorava el guanyador.

Sabrina Solana, Esther Hernández i Mònica Guilera es van endur la victòria a l'Ultra femenina. A la meta de Ribes, Jaume Marsinyach es va coronar com el més ràpid a la Marató de 50 quilòmetres, amb 6 hores i 15 minuts de temps.

Josep Maria Rey | Muti Saló

Effren Mira va ser segon, mentre que un grup de sis corredors van entrar junts a meta en tercera posició. També s'havien trobat durant el seu pas per un dels bastions de la distància. Eva Mesado i Camilla Ingram van arribar amb poca diferència en aquest cim de la Vall de Ribes, però Mesado es va imposar a la seva rival, a qui li va treure vuit minuts al final de la prova.

Eva Mesado | Muti Saló

Excepte l'Ultra, que va començar a la mitjanit, la resta de sortides es van donar des de les 6 i fins les 8. La darrera, la de la cursa Short de 27 quilòmetres. Des del pavelló, pujada a Pardines, al Taga, pas per la Talaia i meta de nou. Aida Pérez va guanyar entre les dones, amb més de 3 hores de temps. L'home més ràpid de la Short va ser David Coma, amb 2 hores i 45 minuts de temps.

Edició reeixida i satisfactòria, també des del punt de vista de l'organització. «Hem pogut salvar un traçat que és el que sempre volíem, cada any l'intentàvem i mai havíem pogut, i aquest any tot i haver-hi glaç i neu a la part alta ho hem pogut salvar», comentava Carles Palacios, director d'Els Bastions, que també explicava que amb els 1.200 corredors d'enguany s'ha arribat al sostre de participació de la prova.

A la distància Trail, de 76 quilòmetres, el triomf va ser per a Dani Parés en categoria masculina i Natàlia Rey en la femenina.

Consulta aquí totes les classificacions d'Els Bastions 2019

Jaume Marsinyach | Muti Saló