Ple absolut a la 13a Olla de Núria sostenible i solidària

De la mà de la Unió Excursionista de Vic, comptarà amb les proves verticals, Júnior i per a infants

per Guillem Sánchez

Esports

La fila de corredors que es pot veure en els primers quilòmetres de la cursa
La fila de corredors que es pot veure en els primers quilòmetres de la cursa | Olla de Núria

Puigmal, Pic de Segre, Pic de Finestrelles, Eina, Noufonts, Noucreus, Font Negre, Pic de l'Àliga i Santuari. Aquesta és la volta clàssica i lògica pels cims que envolten Vall de Núria. Més coneguda com l'Olla, es presenta un cap de setmana radiant amb la tretzena edició d'aquesta prova clàssica que organitza la Unió Excursionista de Vic i que no trepitja ni un metre d'asfalt en els 21 quilòmetres de què consta. Presenta dues novetats: l'Olla vol ser solidària, donant 500€ a una entitat sense ànim de lucre de Vic (es farà públic dissabte a la tarda). També vol ser sostenible, per això s'utilitzaran materials biodegradables en els avituallaments i s'intentarà no generar residus amb la bossa del corredor.

Així es demostra innovació any rere any. A la prova Clàssica hi ha ple absolut, amb 700 corredors i alguns de nivell, com Jan Margarit, Oriol Cardona o Pere Rullán. En el global de proves, gairebé s'arriba als 1.000 corredors. Diumenge, també se celebraran les curses infantils o l'Olleta Júnior de 12 quilòmetres. Dissabte a dos quarts d'11, tindrà lloc la 4a edició de la Vertical. Eduard Soler, un dels directors de l'Olla de Núria, explica que «patíem per les inscripcions perquè anaven una mica justes», però finalment també hi haurà una bona xifra d'esportistes que intentaran assolir el cim del Puigmal.

«L'Olla hi ha estat sempre, no ens hem inventat res, quan se'ns va passar pel cap organitzar una cursa aquí, ho vam fer perquè no ho havia fet ningú abans», comenta Pep Bisquert, director també de la prova. La sortida de l'Olla clàssica serà a les 9 del matí des de davant el Santuari. Durant el cap de setman hi haurà més activitats paral·leles vinculades amb la prova, a Vall de Núria i també a Ribes de Freser.