Salvem el Boix ha recaptat més de 450 euros per lluitar contra la plaga

Són diners per adquirir trampes per actuar contra l'espècie invasora en àrees concretes de bosc

per Redacció

Arreu

Elisenda Salomó amb una de les trampes
Elisenda Salomó amb una de les trampes | Xevi Pujol

Salvem el Boix és l’associació que ha nascut a Gombrèn amb un projecte concret. Actuar contra la plaga de l’eruga del boix en àrees delimitades de bosc. Una espècie invasora que ja ha fet estralls a comarques veïnes com la Garrotxa i Osona.

El projecte té diverses fases. La primera és col·locar trampes per capturar els exemplars d’eruga i ajudar a què el boix pugui resistir. Elisenda Salomó és membre de Salvem el Boix.

Les trampes tenen un cost elevat. Salvem el Boix ha iniciat una campanya de micromecenatge per recollir fons i adquirir el màxim nombre de paranys. De moment, s’han recaptat "450 euros" en un campanya que s’allargarà 40 dies. "Una manera perquè la gent pugui col·laborar i també una eina més de difusió de la tasca de l’associació" ha explicat una de les seves membres, Elisenda Salomó.

La idea és estendre la iniciativa a altres zones del Ripollès. Per exemple a la Vall de Camprodon, on la plaga ha entrat amb força. De moment, Salvem el Boix ha confirmat que hi ha gent de Campdevànol i Ribes de Freser interessada a participar en el seu projecte.

Una eruga del boix fotografiada a principis de juny a Ripoll | Xevi Pujol