Sant Joan aprova la renovació de l'àrea de trial fins a finals d'any

Això no desencalla el futur dels 3DTS, que segueixen en incògnita i pendents de negociacions amb el govern

per Xevi Pujol

Esports, Arreu

Un dels participants en l'última edició dels 3 Dies de Trial Santigosa
Un dels participants en l'última edició dels 3 Dies de Trial Santigosa | Xevi Sunyol

L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha aprovat la renovació de l’àrea de lleure i esport que permet practicar trial a la zona de Santigosa fins a finals d’aquest any. Això, però, no garanteix que els 3 Dies de Trial de Santigosa es puguin seguir disputant amb garanties, sinó que per al moment tan sols permet que els membres del Moto Club Abadesses puguin fer trial a la zona cada cap de setmana sense rebre cap multa. Una àrea que inclou 32 de les 38 zones de trial d’aquest emplaçament, excloent les més humides i de torrents.

Ramon Roqué, alcalde en funcions de Sant Joan, deia que «no és un dia per estar molt contents, en el sentit que no hem acabat aconseguint aquella àrea que volíem. Haurem de seguir treballant en els propers mesos perquè l'àrea que volem tenir sigui una molt millor que la que ara hem aprovat avui, aquesta és la realitat».

Des de l’ajuntament es mostren optimistes i pensen que podran trobar una solució al futur del trial a Santigosa. També ho creu així la regidora a l’ajuntament de Sant Joan i Directora General d’Agricultura, Elisenda Guillaumes, però aposta per trobar una solució que no sigui la d'un circuit permanent no tancat.

Ple extraordinari d'aquest dimecres, on es va aprovar la renovació de l'àrea | Xevi Pujol

«Davant de l'escenari de dubtes que hi ha sobre que el circuit es pugui acabar aprovant, per totes les pegues que hi ha pel que fa a diversitat i a l'Agència Catalana de l'Aigua, hem de buscar una altra fórmula», opina Guillaumes, que pensa que compten amb l'aval «que és una prova que fa 50 anys que s'està fent, cosa que vol dir que es pot compatibilitzar perfectament amb l'entorn».

Per tant, ara s’està treballant per aconseguir una excepcionalitat perquè els 3 Dies de Trial a Santigosa es puguin seguir disputant en totes les seves zones, incloent els torrents, que són la seva essència. «Ha de ser una excepcionalitat emparada per un acord de govern, amb un compromís dels departaments implicats: el d'Esports, el d'Agricultura i el de Territori», explica Guillaumes.

Així doncs, l'aprovació de l'àrea al ple extraordinari d'aquest dimecres segueix deixant en incògnita el futur del trial a Sant Joan. L’àrea haurà d’anar essent renovada i els 3 Dies de Trial hauran de comptar amb una autorització expressa, per al moment.