El Ripollès se suma als Festivals de Senderisme dels Pirineus

La iniciativa Ripollès Discovery Walking proposa 10 rutes del 28 al 30 de juny

per Guillem Sánchez

Societat, Esports

Presentació del Ripollès Discovery Walking, aquest divendres al matí
Presentació del Ripollès Discovery Walking, aquest divendres al matí | Guillem Sánchez

Descobrir territori, amb guies i interpretadors locals, i també gastronomia és un dels objectius dels Festivals de Senderisme dels Pirineus. El Ripollès se suma aquest any a la iniciativa, amb el Ripollès Discovery Walking, del 28 al 30 de juny. En total, es proposen 10 rutes, activitats i sortides per diferents punts i de la comarca.

«L'objectiu del festival és donar a conèixer el territori, i per això els guies locals són els que ensenyen el propi territori utilitzant el senderisme», explica Cesc Capdevila, coordinador dels Festivals de Senderisme dels Pirineus. «Les activitats guiades es poden fer després del Festival, durant tot l'any, però n'hi ha algunes que només es poden fer mentre dura aquest», detalla.

Adriana Ramon, coordinadora de la xarxa de senders Itinerànnia, opina que «aquesta és una comarca molt excursionista, però no estem acostumats a anar a caminar amb guia, i per això pensem que aquesta és una oferta molt interessant i que ha de créixer perquè el valor que et pot donar un guia explicant-te anècdotes i mil històries dels llocs és molt interessant».

Sortides guiades per Vall de Núria, la via ferrada de Ribes, al Canigó, Sant Amand, Creixenturri de Camprodon, Sant Antoni de Ripoll, Ulldeter, Gombrèn. Oportunitat també per descobrir la marxa nòrdica a la Vall de Ribes. «És una activitat més, complementària, a tot el que es fa a la vall, i on s'hi pot afegir tothom que vulgui gaudir del territori, de la gastronomia i de la gent», explica Carme Aguilar, Gerent de Marxa Nòrdica Vall de Ribes.

L'any passat, amb menys seus, el festival va sumar gairebé 1.600 participants. Enguany s'arriba a les 11 iniciatives arreu de les comarques i valls del territori pirinenc.