Ripoll ja és una vila medieval

El Mercadal del Comte Guifré ja ha començat i s'allarga fins diumenge a la vila

per Judith Espert

Arreu

Els espectacles de petit format són una constant en aquest Mercadal, com aquestes lluites en directe
Els espectacles de petit format són una constant en aquest Mercadal, com aquestes lluites en directe | Judith Espert

Aquest matí el Mercadal del Comte Guifré ja ha rebut als primers visitants i vilatants amb un gran ambient. I és que Ripoll ja ha començat el seu viatge en el temps, gràcies a la 22a edició d’aquest esdeveniment que abraçarà des d’avui i fins diumenge un calendari intens de propostes que retornen la capital de comarca a l’època medieval.

Una cita anual en què el centre històric de la vila és epicentre de la celebració. Una vuitantena de paradetes són un dels principals reclams d’aquesta edició, que ja ha gaudit d’una bona assistència en les primeres hores de l’esdeveniment. La major animació, però, la porten els espectacles de petit format. Aquest matí, per exemple, se m'han pogut veure de danses orientals o de lluites medievals del tot espectaculars. Espectacles que es realitzen diverses vegades durant els tres dies, i que serveixen per dinamitzar el mercat amb activitats cada quinze o vint minuts.

Però la proposta lúdica per aquesta nova edició del Mercadal inclou moltes iniciatives més: com la falconeria, els oficis artesans, la gastronomia o les atraccions sostenibles per als infants. La vila espera rebre milers de visitants que avui, de moment, ja han començat a desafiar la calor per endinsar-se de ple en l'època medieval.

Ripoll ja s'ha despertat amb ambient medieval | Judith Espert

 

Consulta aquí tota la programació del Mercadal 2019