L'ajuntament de Les Llosses denuncia el poc respecte per l'entorn a la Riera de Merlès

No es descarten mesures més restrictives si la tendència segueix com fins ara

per Xevi Pujol

Arreu

S'han detectat actituds incíviques i de poc respecte a la Riera de Merlès a Les Llosses
S'han detectat actituds incíviques i de poc respecte a la Riera de Merlès a Les Llosses | Arxiu

Les diferents mesures que s’han pres als diferents punts de la Riera de Merlès sembla que de moment no presenten els resultats esperats. Des de l’ajuntament de Les Lloses es fa una crida perquè es respecti aquest espai si no es vol que paguin justos per pecadors i s’hi restringeixi més l’accés.

Andreu Llimós, alcalde de les Llosses, diu que «la gent té molt poca consciència i educació, perquè es tracta d'un espai natural protegit i no el respecten. A banda de la brossa que hi deixen, molts venen flotadors, taules i cadires i alguns fins i tot fan foc en ple estiu». «La gent s'ha de conscienciar sobre que aquests espais no es conserven sols, que costa molt mantenir-los, i un cop s'han espatllat costa molt recuperar-los», explica.

En un dels accessos a la riera -el del Càmping Saiol- s’hi ha posat un vigilant que no deixa passar als vehicles i que fa d’educador ambiental, però en la carretera que també afecta al terme de Borredà, s’hi han trobat diversos problemes: «La gent mou roques de grans dimensions que no permetien el pas i aparquen als camps de conreu, fins i tot hi ha amenaces als Agents Rurals... Això s'ha d'acabar», sentencia l'alcalde.

No es descarten mesures més restrictives en un futur. Llimós opina que «el primer pas no hauria de ser el de sancionar, sinó el d'educar, però portem tres anys igual i la cosa no va a menys, i al final s'hauran de prendre mesures».

L’ajuntament de Les Llosses també demana suport econòmic al Consell Comarcal per tal de dotar de més Agents Rurals aquesta zona.