L'AMI i l'ANC impulsen conjuntament la campanya 'Signa un vot per la independència'

L'AMI i l'ANC impulsen conjuntament la campanya 'Signa un vot per la independència'

Societat

Desenes d’alcaldes del Ripollès i Osona van celebrar un acte conjunt a l’ajuntament de Sant Quirze de Besora. L’objectiu va ser deixar clar que l’Associació de Municipis per la Independència es volcarà en la recollida intensiva de signatures que tindrà lloc el 22 i 23 de març a tot Catalunya. Una recollida que s’organitzarà conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana.
L’objectiu és igular o superar els 14.000 vots que es va aconseguir el cap de setmana de l’11 i el 12 de gener. Per aquest motiu, es cediran els locals municipals com les sales de plens perquè la ciutadania exerceixi el seu dret de petició. Per tant, està previst punts de votació a 73 municipis, contant els del Ripollès, Osona i el Lluçanès.
Els representants de l’AMI consideren que davant el repte de la consulta l’administració local ha d’estar al costat de la ciutadania i de la societat civil, representada per l’ANC.  És en el context d’un atac precedents al municipalisme català, amb la LRSAL com a exemple més clar. El dret a petició és un pla B si finalment la consulta no es duu a terme però es va deixar la porta oberta a altres alternatives.
En l’àmbit català, està previst establir 1.000 punts de votació a 800 poblacions. L’objectiu és superar el 50% del cens. Les dues entitats no descarten duu a terme més campanyes conjuntes d’aquí al 9 de novembre.