Animals Vida Digna recull signatures perquè «no ens volen» al refugi d’animals

Animals Vida Digna recull signatures perquè «no ens volen» al refugi d’animals

Arreu

L’associació Animals Vida Digna ha iniciat una recollida de signatures per tal que el Consell Comarcal del Ripollès impugni el concurs d’adjudicació del servei de la gestió del Refugi d’Animals del Ripollès i recollida d’animals abandonats. L’ens comarcal va treure a concurs el servei després que el concessionari que se’n feia càrrec renunciés a continuar-ho fent. Aquest concessionari tenia subcontractada l’associació Animals Vida Digna, que es feia càrrec de les tasques que garantien el benestar dels animals.
Segons Animals Vida Digna, després d’un concurs públic el Consell Comarcal ha adjudicat el servei a uns particulars que l’entitat afirma en uns escrits que «faran negoci amb els animals». La presidenta d’aquesta entitat, Flora Casademunt, creu que al Consell Comarcal «no els deu haver agradat el servei que oferíem»  perquè el sistema de puntuació del plec de condicions del concurs «no afavoria» que poguessin ser-ne els guanyadors. Tot plegat ho redueix a una qüestió d’«ètica». Entre d’altres condicions es demanava que es regalessin 30 gossos, circumstància que considera «molt gore, perquè no és gens fàcil trobar-los família i molt menys en les condicions que pateix actualment la societat». A més s’havien de comprometre a tenir-hi com a màxim trenta-cinc gossos. Flora Casademunt es pregunta «i què havíem de fer quan ens arribés el gos que fes trenta-sis? I el trenta-set?».
La responsable d’aquesta entitat explica que «no sé per què, però no ens hi volen». A més han exclòs la recollida de gats del servei, animals amb els quals «no sé què caldrà fer» perquè no se’n recolliran com fins ara. Tot plegat és un cúmul de circumstàncies que ha impedit que poguessin acceptar-ne les condicions, i per tant han acabat perdent el concurs. El principal temor amb l’entrada d’una empresa privada com a concessionària, és que «lògicament hi voldran fer diners» i això només ho podran aconseguir «minvant les condicions dels animals» en detalls com ara la qualitat dels aliments, la neteja o les  hores de passeig. Fins ara l’associació Animals Vida Digna havia d’afegir 1.500 euros cada mes a la gestió dels animals: «sort en tenim de les aportacions dels particulars», afegeix Casademunt.
A partir d’aquest moment Animals Vida Digna tem que no podrà entrar més al Refugi d’Animals, tot i la gran estima que els seus membres tenen per als animals, i això els «preocupa moltíssim». Per això han iniciat aquesta recollida de signatures, perquè en cas que el Consell Comarcal acabi admetent la documentació que presenti l’empresa privada que teòricament ha guanyat el concurs, la gent sàpiga què s’està fent amb els diners públics.
Flora Casademunt té la sensació que «hi ha algú que mai ens hi ha volgut» i que de fet ja van començar amb mal peu, perquè quan es van estrenar les noves instal·lacions de Baups, l’associació ja va qüestionar diferents aspectes en l’àmbit intern. De fet pensa que el problema prové més d’algun dels tècnics del Consell Comarcal que no pas del polítics que hi ha al capdavant. Casademunt recorda que Animals Vida Digna és una entitat sense ànim de lucre, amb més de 1.800 seguidors al Facebook. Durant els darrers set anys es van fer càrrec d’un pis al carrer del Prat de Ripoll, on tenien i alimentaven  animals recollits del carrer.
El president del Consell Comarcal del Ripollès Miquel Rovira afirma que el concurs «encara no està tancat» i remet a una roda de premsa que possiblement oferirà dimarts o dimecres vinent, després que es tanqui el termini per presentar documentació. Rovira afirma que un cop finalitzat aquest darrer tràmit ja es podrà saber amb tota seguretat qui és el proper adjudicari d’aquest servei.