Els calçots invaeixen la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses

Els calçots invaeixen la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses es va embrutir les mans dissabte al migdia a la Calçotada popular que organitzen l’Associació de Veïns de la Vila Vella del poble. 120 persones es van reunir al Parc de la Muralla, on aquesta vegada es va traslladar la festa per primer any. El secretari de l'Associació de Veïns va explicar que el trasllat de la Plaça Major a aquesta nova plaça és per donar-li vida, ja que fa poc temps que està acabada. 
El dinar valia 14 euros i incloïa el plat estrella del dia, els calçots, de segon: llangonisseta, llom i cansalada, els postres, i el pitet per no tacar-se amb la salsa dels calçots. La festa va reunir joves i grans del poble que sempre són molt participatius en les activitats que organitza l’Associació de veïns. Des de l'organització es van mostrar molt satisfets per la resposta de la gent, i van assegurar que sempre és així al llarg de l'any i en cada acte que organitzen. L'Associació de Veïns de la Vila Vella organitza cada any una botifarrada, la calçotada, la revetlla de Sant Joan i també la Taverna Medieval del Mercat del Comte Arnau. 
Aquest any, tot i fer el dinar per 120 persones, han comptat amb menys gent que l'any passat, que van arribar a ser uns 170 santjoanins. Aquesta vegada, però ha estat una decisió de l'organització ja que ara fa un any la situació se'ls va descontrolar una mica i han preferit acotar-ho als 120 comensals. 
La festa es va allargar fins a la tarda amb el concert dels ripollesos The Pardos Cats que va estar obert a tothom.