L'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses incorpora mig milió d'euros al pressupost de 2014

L'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses incorpora mig milió d'euros al pressupost de 2014

Política

La primera fase del nou hotel de Sant Antoni, amb una partida aproximada de 153.000 euros, i el projecte de les noves parades de bus, que inclou l’enderroc de l’antic consultori local, són dos dels principals projectes que l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol fer realitat aquest 2014. El consistori va aprovar la modificació del quadre d’inversions del pressupost d’enguany, que es va aprovar al mes de novembre. Ara es disposa de 500.000 euros, que inclouen aquests projectes però també altres millores arreu del municipi com la reforma de la plaça Barcelona o l’arranjament de camins veïnals. La incorporació d’aquest mig milió euros, que és una part del romanen de tresoreria acumulat en els últims anys, es va dur a terme després de donar compte de la liquidació de l’exercici del 2013, que també es va tancar en positiu.
Els regidors d’ERC i CIU es van abstenir. Els republicans no comparteixen el projecte de les noves parades de bus. El regidors convergents si que veuen amb bons ulls bona part de les inversions però no fins al punt de votar a favor. En matèria econòmica, Convergència i Unió va votar en contra de l’aprovació del punt on s’anul·len els drets generals de cobrar corresponents a exercicis tancats. Els republicans es van abstenir.
D’altra banda, el plenari santjoaní va donar suport a la candidatura de la portalada del monestir de Ripoll i en el torn de precs i preguntes, un grup de veïns van mostrar la seva inquietut pel parallamps que s’ha instal·lat al nou consultori local. Consideren que pot portar problemes ja que la majoria d’edificis del voltant són més alts que aquest equipament. L’alcalde es va comprometre a organitzar una reunió amb l’empresa responsable de la seva instal·lació per resoldre tots els dubtes dels veïns. L’ajuntament recorda que aquest parallamps es va col·locar compliment de la normativa vigent.