Els ripollesos i ripolleses, cridats a les urnes per les eleccions europees

Els ripollesos i ripolleses, cridats a les urnes per les eleccions europees

Política

Els ciutadans i ciutadanes del Ripollès estem cridats a les urnes aquest diumenge. Serà en motiu de les eleccions per configurar el nou Parlament Europeu, del qual es diu que té un poder de decisió inferior al català. Per aquest motiu, són uns comicis que tradicionalment han despertat poc interès a la comarca tot i que aquesta vegada el procés sobiranista pot ser un factor important per augmentar la participació. A més, s’ha de tenir en compte que el vot per correu ha experimentat un increment important a tot Catalunya. Segons l’Idescat, als últims comicis europeus, que van tenir lloc el 7 de juny del 2009, es va registrar una participació del 36’9% a la comarca, sobre un cens total de 21.394 habitants. La participació va ser lleugerament superior al conjunt de Catalunya arribant a un 37’5% del total d’electors. Uns percentatges que no tenen res a veure amb els registrats en motiu d’altres eleccions que s’han celebrat recentment, on s’ha superat el 60% de participació al Ripollès. La campanya a la comarca ha estat marcada per la poca activitat dels partits polítics, res a veure amb el que s’espera d’aquí a un any en motiu de les eleccions municipals.
La formació més activa ha estat Convergència i Unió, que va ser el partit polític més votat als 19 municipis del Ripollès el 2009. Els convergents han organitzat tres actes, el més destacat dels quals va ser el que va protagonitzar Ramon Tremosa a principis de setmana a la plaça del monestir de Ripoll.
També s’ha de tenir en compte l’acte del PSC al mercat de Ripoll, amb la presència del senador Rafel Bruguera, i la visita també a la capital de comarca del secretari d’estat de relacions amb les corts, el popular José Lluís Ayllón, en companyia dels diputats Enric Millo i Concepció Veray.